Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, ca liberalii sunt multumiti de proiectia bugetara pentru anul 2016, afirmand ca Guvernul Ciolos a respectat conditia impusa de PNL si a dispus cresterea investitiilor publice, de la 33%, la 37%, potrivit Mediafax.

"In principiu, suntem multumiti de proiectia bugetara. (...) Inainte de a se face public bugetul, am spus foarte clar ca stim ca este un guvern de tranzitie, stim ca are nevoie sprijinul unei majoritati parlamentare, dar vrem sa vedem investitii publice mai mari, iar de la 33% la 37% este o crestere", a declarat copresedintele PNL la Realitatea TV.

Alina Gorghiu a afirmat ca aceasta crestere a investitiilor publice a fost una dintre conditiile pe care PNL i le-a pus noului Guvern pentru a sustine proiectul de buget aferent anului 2016, explicand ca "fara investitii publice in economie nu o sa poti sa generezi nimic".

Alina Gorghiu a mai spus ca, "din nefericire", la bugetul de stat se aduna foarte putini bani. "Colectam cel mai putin din toate statele civilizate. (...) Eu cred ca ANAF-ul intotdeauna poate sa isi faca treaba si mai bine", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai spus ca, in contextul actual, o prioritizarea a bugetului este dificila, pentru ca "totul este prioritar". "In momentul in care prioritatea este Educatia si bugetul Educatiei s-a marit, bugetul Sanatatii s-a marit, la Aparare s-a marit (bugetul-n.r), pentru ca, in contextul acesta regional, nu putem sa vorbim despre o scadere a bugetului la Aparare, este foarte greu sa corelezi prioritatile in Romania. La momentul acesta cam totul este prioritar", a continuat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai spus ca avantajul major al Guvernului Ciolos este ca noul Cabinet, in comparatie cu unul politic, poate sa faca in mod real o evaluare a resurselor si o profesionalizare a acestora in vederea unei functionari performante si eficiente.