Candidatul PNL la Primaria Capitalei va fi anuntat vineri, la sedinta Consiliului National al partidului, a precizat copreseidintele PNL Vasile Blaga luni, intr-o conferinta de presa, in contextul in care Catalin Predoiu a fost propus sa preia functia de presedinte a filialei PNL Bucuresti.

"Candidatul pentru Bucuresti va fi desemnat in aceasta saptamana pe baza analizei sociologice facute si va fi anuntat la Consiliul National de Coordonare" a spus Blaga.

Intrebat daca acesta ar putea fi europarlamentarul Cristian Busoi, Blaga a raspuns ca ar putea fi o varianta.

PNL Bucuresti urmeaza sa aiba o sedinta miercuri, cand se vor discuta analizele interne si se va decide candidatul.

La randul sau, Alina Gorghiu a afirmat ca nu este multumita de scorul politic de care se bucura candidatii PNL in Bucuresti.

"Sunt sectoare unde candidatii au mult sub scorul politic si acest lucru nu-mi face niciun fel de placere, dar si eu si Vasile Blaga si Catalin Predoiu, care va prelua aceasta functie, avem o misiune foarte clara: sa gasim formula castigatoare pentru fiecare sector. Nu o avem in toate sectoarele in acest moment, dar va sigur ca lucrurile sunt intr-un proces continuu, se desfasoara, se vor face analize in februarie, in martie, de fiecare data cand va fi nevoie pentru a vedea ce imbunatatiri trebuie aduse ofertei noastre", a spus Gorghiu.

Predoiu a exclus luni posibilitatea de a isi asuma el candidatura, din pozitia de lider al filialei. "Cred ca trebuie sa ne axam pe ambele proiecte, in paralel cu pregatirea alegerilor locale, sa continuam eforturile pentru a pregati guvernarea. Nu este vorba de a trece de la un proiect la altul, de a cumula o functie in plus. Este vorba despre a-mi aduce contributia alaturi de colegi la alegerile locale" a spus el.

Amintim ca in cursa interna pentru candidatura la Primaria Capitalei s-au inscris europarlamentarul Cristian Busoi, deputatii Costica Canache si Ludovic Orban si Petre Roman.