"Actele de violenta sunt intolerabile iar noi, UDMR, alaturi de intreaga comunitate maghiara, respingem cu toata fermitatea orice forma de violenta fizica sau verbala. Condamnam orice gest care ar putea leza securitatea si siguranta oamenilor", a declarat deputatul UDMR de Timis Molnar Zsolt, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor din data de 3 decembrie 2015, informeaza un comunicat de presa publicat de Agerpres.

Molnar ZsoltFoto: Camera Deputatilor

Deputatul a facut referire la situatia creata in urma arestarii unei persoane la Targu Secuiesc, banuite de catre autoritati de planificarea unor acte de violenta.

"Opinia extremistilor nu defineste punctul de vedere al intregii natiuni. Fiecare natiune isi are extremistii ei, insa vocile lor sunt intotdeauna moderate de catre majoritatea acelui popor. Extremismul national nu este tolerat in Europa, iar UDMR sustine cu toata fermitatea acest punct de vedere", a declarat el, adaugand ca modul in care a fost prezentat cazul in presa a creat o situatie fara precedent, o tensiune inutila si nejustificata intre cele doua comunitati.

Molnar Zsolt a reamintit faptul ca modul in care institutiile statului au comunicat in acest caz a dat posibilitatea unor comentarii si atitudini nejustificate, ceea ce, in Romania, membra a Uniunii Europene, este inadmisibil sa fie aduse in dezbatere astfel de discursuri retrograde, invechite si prafuite.

"Cu siguranta nu asta e tara ceruta in strada de multime", a spus Molnar Zsolt.

Deputatul UDMR a subliniat ca Uniunea apreciaza pozitia organizatiei Active Watch, care atrage atentia asupra responsabilitatii si bunei-credinte a jurnalistilor in ceea ce priveste modul de abordare a unor subiecte extrem de sensibile, care pot starni reactii xenofobe la adresa comunitatii maghiare si ii indeamna pe jurnalisti sa verifice acuratetea, veridicitatea informatiilor furnizate chiar de catre institutiile implicate.

Molnar Zsolt a reamintit, de asemenea, ca UDMR este si va fi in continuare un adept si un sustinator ferm al dezvoltarii democratice din Romania, iar toti cei care vor sa identifice Uniunea cu un caz izolat de presupus extremism, nu fac decat sa nege intreaga constructie post-decembrista.

"Sa nu ne lasam manipulati de personaje avide de puncte de rating sau procente in sondaje. Parcurgem un moment dificil, inclusiv pe plan international, in jurul nostru asistam la tot felul de conflicte, unele foarte grave. O data in plus, este momentul in care trebuie sa ne gandim la unitate, nu la dezbinare. Intotdeauna UDMR a ales calea democratica si vom ramane adeptii consecventi ai valorilor democratice", a subliniat deputatul UDMR.

Citeste si: Un nou miting la Targu Secuiesc pentru sustinerea lui Beke Istvan, aflat in arest preventiv

Beke Istvan despre interceptarile in care se planuia realizarea si detonarea dispozitivului exploziv: Prostii - referat DIICOT