Vicepresedintele organizatiei de tineret a PSD (TSD) Andrei Tinu a anuntat ca va candida pentru presedintia TSD, unde deja si-au anuntat candidatura deputatul Gabriela Podasca si secretarul general TSD Gabriel Petrea. Congresul tinerilor social-democrati are loc pe 12 decembrie la Romexpo.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unei declaratii de presa citata de Agerpres, Tinu a precizat ca isi asuma aceasta candidatura din dorinta de a contribui, alaturi de echipa aleasa de Congres, la transformarea organizatiei de tineret "intr-un laborator de proiecte si de lideri", dar si pentru a pune cap la cap idei necesare afirmarii unei noi generatii de politicieni de stanga, capabila sa depaseasca sfera intereselor personale.

"Nu pot uita indemnul presedintelui Liviu Dragnea de nu transforma TSD intr-un PSD mai mic, de a ne feri de a fi simpli imitatori ai seniorilor, ci initiatori si promotori de proiecte utile societatii. TSD poate fi o garantie a faptului ca stanga tanara romaneasca a inteles mesajul venit din partea cetatenilor si o asumare a principiilor de integritate si moralitate politica. Daca voi fi ales presedintele TSD, voi incerca sa pun in miscare toate structurile TSD, sa identificam impreuna prioritatile si sa ne apucam de treaba. E mult de munca, nu doar pentru ca 2016 este un an electoral. Este nevoie, in primul rand, de una sau mai multe dezbateri vizand clarificarea ideologica a PSD. Este important sa stim ce, cine si unde suntem, cui ne adresam, ce mesaje transmitem, care sunt vectorii de imagine ai TSD", sustine el.

Tinu este membru al PSD din martie 2008, a fost purtator de cuvant al TSD, vicepresedinte al PSD Arad intre 2009 si 2010, secretar executiv al TSD in perioada 2010-2013, iar in prezent este vicepresedinte al organizatiei de tineret a PSD.

Presedintele in functie al TSD este Mihai Sturzu.

Citeste si: Gabriela Podasca, deputat PSD, candideaza la sefia tineretului social-democrat