Liberalii gorjeni vor solicita conducerii centrale a PNL excluderea din partid a senatorului Dian Popescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, copresedintele PNL Gorj, Dan Valceanu, potrivit Agerpres. El il acuza de faptul ca l-a sustinut pe Victor Ponta in momentul in care PNL depusese o motiune de cenzura impotriva sa si ca a declarat ca Laurentiu Ciurel trebuie sa ramana in functia de director general al Complexului Energetic Oltenia desi PNL a precizat intr-un comunicat ca acesta trebuie demis.

Dian PopescuFoto: senat.ro

"Diseara, la ora 18.00, va avea loc o sedinta a BPJ, unul dintre subiectele pe care le vom discuta este o solicitare a BPJ catre BPN pentru a se lua masurile statutare in vederea excluderii din partid a senatorului Dian Popescu. Acest lucru vine dupa o lunga perioada in care am tolerat tot felul de derapaje, nu cred ca au ramas foarte multi colegi din conducerea partidului nejigniti, dar asta a fost un lucru pe care l-am tolerat toti si am inteles ca trebuie sa mai si suportam si astfel de lucruri. Chestiunile cele mai grave sunt faptul ca in urma cu o luna jumate domnul senator se afla la o intalnire cu premierul Victor Ponta la acea vreme si declara public ca va sustine Guvernul Ponta atata vreme cat masurile luate de guvern sunt bune. In acele momente, PNL ii cerea constant demisia domnului Ponta si urma sa vina o motiune de cenzura pe care o depuneam in Parlament pentru ca Victor Ponta sa plece", a precizat Valceanu.

Totodata, copresedintele PNL Gorj a afirmat ca partidul se dezice total de pozitia senatorului Dian Popescu care il sustine pe Laurentiu Ciurel in functia de manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), liberalii mentionand printr-un comunicat de presa transmis in urma cu cateva zile ca vor ca acesta sa fie demis de la conducerea companiei energetice.

"Consider foarte grave si declaratiile pe care Dian Popescu le-a facut in urma cu cateva zile in legatura cu un comunicat de presa prin care anuntam ca nu putem sa sustinem si ne delimitam de afirmatiile domnului senator in legatura cu sustinerea pentru managerul CEO, Laurentiu Ciurel. Asemenea pozitii nu pot fi tolerate", a mai spus Valceanu.

Popescu a fost citat de presa locala din Gorj facand o serie de declaratii privindu-l pe Ciurel. Potrivit pandurul.ro, Popescu a intrat in direct la Radio Infinit si a declarat ca Ciurel nu trebuie sa isi dea demisia si ca fara Ciurel nu se poate trece o lege benefica pentru CE Oltenia. "Toata echipa care a lucrat la aceasta lege, impreuna cu noi, ca sa nu ne dam specialisti, si o sa-i invit sa sustina punctele de vedere. Poate vor veni cei din ANRE cu contraargumente", a declarat Popescu. "Nu stiu ce decide ministrul energiei, dar din punctul meu de vedere este o decizie proasta schimbarea managementului CE Oltenia pana nu-l stabilizam. Pentru ca nu o sa mai avem cu cine discuta din complex. Actuala conducere trebuie sa o duc la Bucuresti sa sustinem punctele de vedere in comisiile reunite. Un haos in CE Oltenia, acum, ar fi o greseala. Eu spun ca nu apreciez demisia lui Ciurel in acest moment. Avem nevoie de stabilitate, pana vedem legea trecuta" a declarat Dian Popescu la Radio Infinit, citeaza site-ul local. Popescu a mai declarat ca se bazeaza, pentru trecerea acestei legi, pe Rodin Traicu si Iulian Iancu, parlamentari PSD. Liberalul mai spune ca legea care va ajunge in dezbaterea Consiliului Legislativ din Senat ar permite mixul energetic si garantarea unor servicii de sistem pentru CEO.

Amintim ca Laurentiu Ciurel a fost trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Victor Ponta si Dan Sova. Acesta a ramas in functia de director general al CE Oltenia, chiar daca aceasta companie este parte civila in dosar. CE Oltenia ar trebui sa recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de actualul director general, Laurentiu Ciurel, inculpat in acest dosar. Insa, in conditiile in care Laurentiu Ciurel nu isi da demisia din functia de director general, apare sub semnul intrebarii libertatea directiei juridice a companiei de a prezenta probe impotriva sa.

Pentru mai multe amanunte, citeste si: