Premierul Dacian Ciolos, prezent la sedinta solemna a Senatului, a declarat ca nu il intereseaza alegerile parlamentare din 2016 si nu incearca sa obtina voturile cetatenilor. Ciolos a subliniat ca a venit la evenimentul, de miercuri, dedicat Zilei Nationale din respect pentru Parlament, relateaza Mediafax.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

Premierul Dacian Ciolos a sustinut ca a acceptat invitatia la sedinta solemna a Senatului din respect pentru institutia legislativa, intrucat Guvernul trebuie sa respecte Parlamentul care l-a investit in functie. Presedintele Klaus Iohannis, invitat de asemenea de Calin Popescu-Tariceanu, nu a fost prezent, miercuri, in plenul Senatului pentru a participa la sedinta solemna dedicata Zilei Nationale.

Eu am spus cand am fost investit, ca guvernul acesta, chiar daca nu are in spate o majoritate politica clar definita, va respecta Parlamentul pentru ca va lucra cu Parlamentul [...] Invitatia a venit din partea Senatului, deci o Camera a Parlamentului si mi se pare un gest de minim respect sa raspundem la o astfel de invitatie, nu pentru orice subiect, ci pentru o ceremonie legata de Ziua Nationala”, a declarat prim-ministrul.

Ciolos a subliniat ca, desi a acceptat sa conduca Guvernul de tehnocrati, acesta nu urmareste o cariera in politica.

Nu ma intereseaza sa ma prezint la alegerile din 2016, nu din acest motiv am acceptat pozitia de prim-ministru, vreau sa-mi duc la bun sfarsit mandatul care mi-a fost incredintat si sa fac cat mai multe din lucrurile pe care m-am angajat sa le fac impreuna cu guvernul", a sustinut premierul.