Presedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciuca, va fi sanctionat cu retinerea a 10% din indemnizatie pe trei luni, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a decis ca acesta s-a aflat in conflict de interese, a declarat miercuri secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Bogdan CiucaFoto: Agerpres

'Am primit de la Comisia juridica un memorandum prin care Biroul permanent este informat ca a fost prezentata o scrisoare de la ANI in care se prezinta 32 de rapoarte de evaluare in care s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa de catre fosti si actuali membri ai Camerei Deputatilor. Comisia juridica a informat Biroul permanent ca s-a constatat ca unele persoane nu mai detin calitatea de deputati, iar unii deputati in functie au atacat raportul ANI in justitie, iar altii, adica domnul Ciuca Bogdan, nu a contestat raportul. Potrivit Statutului senatorului si deputatului, fapta de a incalca legislatia in materia privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei de 10% pe o perioada de maximum 3 luni si, intrucat singurul care nu a contestat raportul a fost domnul Ciuca Bogdan, i se va retine pe durata maxima 3 luni 10% din indemnizatie', a spus Mircovici, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Potrivit Comisiei juridice, din cele 32 de persoane pentru care ANI a intocmit rapoarte de evaluare, numai 14 mai sunt deputati in acest moment. Din cei 14 deputati 13 au contestat raportul de evaluare, singurul care nu a facut acest demers fiind Bogdan Ciuca.

Cei 13 deputati care au contestat raportul sunt: Mihaita Calimente, Gheorghe Firczak, Iulian Iancu, Miron Ignat, George Ionescu, Attila Kelemen, Ion Mocioalca, Laurentiu Nistor, Iuliu Nosa, Daniel Oajdea, Neculai Ratoi, Ion Stan si Madalin Voicu.