Klaus Iohannis a depus, duminica, o coroana de flori la restaurantul "La Belle Equipe" din Paris, una dintre tintele atacurilor teroriste din 13 noiembrie,unde au murit inclusiv doi cetateni romani. Seful statului si-a exprimat speranta ca terorismul si extremismul va fi combatute, potrivit Mediafax.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a ajuns, duminica, la Paris, unde va participa la cea de-a XXI-a Conferinta a Partilor la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice. In cursul vizitei, presedintele s-a oprit si la restaurantul ¬La Belle Equipe¬ din Paris, unde a depus o jerba "in semn de omagiu pentru victimele atacurilor sangeroase din 13 noiembrie".

"Este locul in care oameni nevinovati, printre care si doi cetateni romani, si-au pierdut viata. Dincolo de durerea si emotia care emana din acest loc, sentimentul care domina este cel de revolta si speranta totodata. Revolta ca o mana de fanatici au produs atata suferinta, si speranta ca doar unindu-ne fortele vom combate terorismul si violenta extremista, pentru a ne apara valorile si libertatile greu castigate", a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Cel putin 130 de persoane au fost ucise si alte 350 ranite, intr-o serie de atentate comise la 13 noiembrie in mai multe zone din Paris. Teroristi sinucigasi s-au aruncat in aer in fata arenei Stade de France din Paris, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, in centrul capitalei Frantei. Circa 85 de persoane au fost ucise numai in sala de concerte Bataclan. Printre cele 130 de victime se numara si doi cetateni romani, ucisi de focuri de arma intr-un restaurant din Paris.