Lansarea unei campanii de informare in legatura cu votul prin corespondenta si a unor consultari privind accesarea de fonduri europene pentru diaspora sunt obiectivele invocate de ministrul delegat pentru Relatiile cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu, care s-a intalnit cu romanii din Spania, informeaza Mediafax.

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut mai multe intalniri cu romanii din Spania, in perioada 28-29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate Zilei Nationale, evenimente organizate la Madrid de ambasada Romaniei si de Institutul Cultural Roman.

Potrivit MAE, in cadrul discutiilor cu reprezentantii comunitatii romanesti, ministrul a anuntat lansarea unor sesiuni de informare si consultanta pentru diaspora, cu scopul de a identifica modalitatile de accesare a fondurilor europene POSDRU, avand trei axe de finantare: formare profesionala continua pentru angajati, romani antreprenori in Europa, prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii.

De asemenea, Stoenescu a spus ca sustine organizarea unor evenimente de promovare a potentialului investitional in Romania, precum si organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora.

O alta prioritate invocata de ministru este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenta, astfel incat toti cetatenii sa cunoasca procedurile pentru exercitarea dreptului de vot, in perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.