Deputatul PNL Cezar Preda a declarat vineri ca secretarul de stat Raed Arafat "nu se pricepe si trebuie sa plece" si ca este inexplicabila decizia premierului Dacian Ciolos de a-i cere acestuia reorganizarea sistemului de urgenta, transmite Mediafax.

Preda l-a atacat dur pe Arafat, afirmand ca "trebuie sa vina altcineva, pentru ca el in zona aceasta nu se pricepe".

"Decizia premierului de a-i solicita domnului Arafat reorganizarea, restructurarea si eficientizarea serviciului nu o inteleg, e inexplicabila. Daca e vreun om sanatos care intelege, sa spuna! Cum sa-i ceara unui om care a avut in responsabilitate ani buni aceste lucruri si nu le-a facut, dupa ce se intampla mari tragedii si anumite lucruri in afara legii in sistemul ISU, ii ceri aceleiasi persoane sa se ocupe de eficientizare? Nu cred ca Ciolos poate da o explicatie acestui demers. E o situatie confuza, nu exista curaj de a lua decizii. Trebuie sa vina altcineva care sa faca ceva in aceste sistem, pana acum, Arafat a demonstrat ca in zona asta nu se pricepe, sa se duca unde vrea", a spus Preda.

Parlamentarul liberal a precizat, totodata, ca este suspect de mic numarul specialistilor autorizati de ISU care elibereaza autorizatiile localurilor, pentru Buzau si alte patru judete fiind doar un singur astfel de specialist. Preda a spus ca aceasta situatie este generata de "sistemul mafiot si de cei care se afla in acest sistem", precizand ca "societatea nu trebuie sa mai admita astfel de situatii si nu trebuie sa le mai treaca cu vederea".

"Pentru cinci judete exista un singur specialist autorizat de ISU sa emita autorixzatii spatiilor publice? Cum explica ei aceasta situatie? E un sistem mafiot pur de autorizare a specialistilor. Un sistem la care se cotizeaza la varf, un sistem inchis, oricine a dat examen nu a luat examen sau a luat numai cine au vrut cei din acest sistem mafiot. Un sistem mafiot cap coada, tinut cu spagi de ani de zile. In Bucuresti sunt 32 de specialisti la cate unitati publice sunt. De asta s-a ajuns aici. E o buba pe care nu trebuie insa sa o suporte doar ISU Bucuresti, iar societatea nu trebuie sa mai treaca cu vederea astfel de lucruri" a spus Preda.