PNL Dolj a anuntat ca fostul fotbalist Pavel Badea va fi desemnat joi candidatul partidului la primaria Craiovei, transmite Agerpres. Copresedintele Alina Gorghiu anuntase aceasta posibilitate inca din august, cand a afirmat ca sondajele arata ca Badea este popular, iar distanta intre el si primarul PSD Lia Olguta Vasilescu este foarte mica.

Alina Gorghiu si Pavel BadeaFoto: Facebook- Pavel Badea

In cadrul sedintei Consiliului Local Craiova de joi, Dan Chericu si-a anuntat demisia din partid si din functia pe care o ocupa din consiliu, motivul fiind rezultatul sondajului intern realizat la nivelul PNL Dolj.

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat in cadrul sedintei, ca regreta demisia lui Dan Cherciu. "Imi pare rau ca parasiti CL, pentru ca fara dumneavoastra situatia va fi ceva mai calma in acest consiliu si noi o sa va ducem dorul. Sa stiti ca o sa va regretam, si chiar nu glumesc, pentru ca multe dintre lucrurile pe care ni le-ati sesizat aici s-au dovedit utile pentru mandatul pe care l-am primit de la alegatori", a afirmat primarul Craiovei, potrivit Agerpres.

In sondajul intern al PNL pentru primaria Craiovei mai fusese luat in calcul si Eugen Calinoiu, fost director al Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj.

Cariera in fotbal al lui Pavel Badea

Nascut pe 10 iunie 1967, Pavel Badea si-a petrecut mare parte din cariera la Universitatea Craiova. A jucat de-a lungul timpului, pe langa "U", la Laussane-Sport, Suwon Samsung Bluewings, Bellmare Hiratsuka, Kashiwa Reysol, Avispa Fukuoka si Extensiv Craiova.

A bifat si 9 partide in tricoul primei reprezentative a Romaniei, pentru care a marcat de doua ori. De asemenea, Badea a fost si antrenor la Universitatea Craiova, in sezonul 2003-2004, pret de sapte etape (trei victorii, trei remize si o infrangere).