Consilierii judeteni din Caras-Severin au luat act, miercuri, in sedinta ordinara, de imposibilitatea exercitarii mandatului de consilier judetean al vicepresedintelui acestui for, Ionesie Ghiorghioni, pentru o perioada mai mare de sase luni consecutive, acesta aflandu-se sub control judiciar, transmite Agerpres.

"Prin lege, dupa depasirea termenului limita, de sase luni de absenta, isi pierde mandatul de consilier judetean si, automat, si pe cel de vicepresedinte. In locul domnului Ghiorghioni, ca si consilier judetean, va veni urmatorul aflat pe lista USL. In legatura cu alegerea celui de-al doilea vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, consilierii judeteni sunt cei care vor decide cine va fi ales, in urmatoarea sedinta ordinara a CJ Caras-Severin", a declarat Ilie Iova, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.

In fapt, vicepresedintele Ionesie Ghiorghioni se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului de consilier judetean si, implicit, a functiei de vicepresedinte, inca din data de 13 mai 2015.

Din punct de vedere administrativ, Consiliul Judetean Caras-Severin se confrunta cu o situatie absolut fara precedent, dupa cum sustine Darian Ciobanu, secretarul judetului. Presedintele Consiliului judetean, Sorin Frunzaverde, desi se afla sub control judiciar, nu i se interzice desfasurarea functiei sau prezenta la serviciu, dar se afla in concediu medical pe o perioada nedeterminata. Pe de alta parte, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, se afla sub control judiciar prin care i s-a interzis exercitarea functiei si prezenta la serviciu.

Prin urmare, vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ilie Iova, asigura din luna mai 2015 conducerea operativa a institutiei judetene, atat din punct de vedere executiv, cat si reprezentativ.

Tribunalul Caras-Severin a decis, pe 29 septembrie, o prelungire aa masurii controlului judiciar pentru inca 60 de zile pentru Frunzaverde si Ghiorghioni.

Potrivit DNA, in perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzaverde si-ar fi folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de presedinte al CJ Caras Severin si de vicepresedinte al unui partid asupra lui Ionesie Ghiorghioni, care ar fi luat legatura cu noua primari carora le-a solicitat sa faca demersuri favorabile in vederea obtinerii mai multor voturi pentru Klaus Iohannis, conditionand repartizarile bugetare in functie de rezultatul votului.