Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca, dupa demisia Guvernului Ponta, coalitia PSD-UNPR-ALDE nu a mai functionat, fiecare partid avand pozitii diferite, insa va propune ca, la nivel de "alianta", fostii parteneri sa sutina in Parlament masurile din timpul guvernarii lor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu va ascund, am un, hai sa spunem, sentiment de inconfort. Am fost intr-un fel obligati sa luam o atitudine singuri, constatand demisia Guvernului. Ulterior am vazut ca coalitia noastra nu mai functioneaza, ca fiecare a incercat sa-si gaseasca o anumita pozitionare", a spus Tariceanu, intrebat despre relatiile dintre PSD, UNPR si ALDE.

La randul sau, copresedintele ALDE Daniel Constantin a spus ca, desi fostii conservatori au fost tot timpul consecventi in relatia cu PSD, evenimentele recente au pozitionat partidele diferit. "La momentul la care vorbim, suntem pe pozitii diametral opuse", a spus Constantin.

Propunerea ALDE este ca fostii parteneri de guvernare sa functioneze acum ca o "alianta" in Parlament pentru sustinerea masurilor din timpul guvernarii Ponta. Tariceanu a precizat ca "interesul" ALDE este punerea in aplicare a programului de guvernare cu care Victor Ponta a condus Romania in ultimii ani si sa se asigure ca nu exista schimbari de pozitie.

"Propunerea pe care eu o voi face in cadrul aliantei - pentru ca coalitia se refera la actul de guvernare - este aceea de a ne mentine aceeasi pozitie, impreuna, solidari, pe masurile care s-au luat si pe care nu vrem sa le vedem anulate", a spus Tariceanu.

El a precizat ca va discuta acest lucru cu liderii PSD si UNPR, insa nu a fost stabilita inca o data pentru aceasta sedinta. "Daca o sa avem o discutie in zilele urmatoare, o sa le facem cunoscut colegilor acest punct de vedere, luam act de ce vrea fiecare", a mai spus Tariceanu.