​Conducerea Senatului a decis luni ca votul in plen pentru cererea de retinere si arestare a lui Dan Sova sa aiba loc miercurea viitoare, intrucat luni si marti saptamana viitoare sunt zile libere (30 noiembrie si 1 decembrie). Dosarul lui Dan Sova care a ajuns la senatori si pe care Sova il poate consulta la biroul Comisiei Juridice are, potrivit scrisorii transmise de ministrul de Justitie presedintelui Senatului, 7 volume si 2842 de pagini.

Dan SovaFoto: Agerpres

Anuntul a fost facut de presedintele Comisiei Juridice si de Imunitati din Senat, Catalin Boboc (PNL) care a precizat ca senatorul va putea veni sa isi studieze dosarul marti, cand ar urma sa sa aiba loc si sedinta comisiei in care se va raportul pe aceasta cerere.

UPDATE Potrivit presedintelui Comsiei Juridica, Sova a anuntat ca vine sa isi consulte dosarul marti la ora 09.00, urmand ca membrii acestei comisii sa il audieze in vederea raportului marti la ora 14.00.

Dosarul, care contine 7 volume, a fost desigilat luni la ora 15.00, in prezenta membrilor comisiei.

Raportul este consultativ, insa obligatoriu din punct de vedere procedural.

Potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, o cerere de incuviintare a reinterii si arestarii se supune la vot in plen in termen de 5 zile de data depunerii raportului comisiei juridice.

Scrisoarea Ministrului Justitiei, Raluca Pruna, catre presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu: