Ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Ciolos, in cadrul unei vizite de curtoazie, informeaza Ambasada SUA intr-un comunicat de presa. Cu aceasta ocazie, ambasadorul l-a informat pe premier ca Ambasada va colabora cu el si cu guvernul sau pentru a consolida si amplifica parteneriatul strategic SUA-Romania, inclusiv pentru a spori componenta economica si comerciala a acestuia, in paralel cu continuarea excelentei cooperari in domeniul securitatii, cu consolidarea statului de drept si lupta impotriva coruptiei.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Hans Klemm a venit la sediul Guvernului in jurul orei 10:00 si a stat aproximativ o ora. Este pentru prima data cand ambasadorul SUA poarta discutii cu premierul Dacian Ciolos, dupa votul de incredere acordat de Parlament noului Cabinet.

"Ambasadorul l-a felicitat pe premier pentru numire si formarea noului guvern, si-a oferit sprijinul si a subliniat ca Statele Unite ale Americii vor ramane un aliat, partener strategic si prieten apropiat al Romaniei. Ambasadorul a explicat prioritatile Ambasadei - promovarea securitatii, statului de drept si prosperitatii celor doua tari - si a remarcat ca exista multe domenii de interes comun in programul Guvernului Romaniei", se arata in comunicatul de presa.