PNL va fi supus unei analize sociologice realizate din exterior de o firma specializata, care sa evalueze imaginea partidului dupa un an de la alegerile prezidentiale, dar si cum va trebui partidul sa se reformeze in vederea alegerilor din 2016, a precizat pentru HotNews.ro prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu. Liderul Alina Gorghiu anuntase luni ca liberalii vor angaja o firma care sa realizeze un audit intern.

"Este in lucru o analiza sociolgica facuta de o firma, care sa evalueze si imaginea partidului la un an, dar si ce urmeaza sa facem, mai ales in perspectiva alegerilor 2016. Suntem in fata unei provocari, puse pe masa si de presedinte si de cetateni - reformarea. Sunt de acord ca trebuie sa reformam dar nu stabilit dupa ureche, cred ca este nevoie de un punct de vedere foarte bine argumentat" a declarat Saftoiu pentru HotNews.ro.

Aceasta a precizat ca analiza va fi finalizata pana la sfarsitul anului. Firma care se ocupa de ea urmeaza sa fie stabilita.

"O sa le propun colegilor mei astazi sa votam rapid sa fie imputernicita comisia de unificare sa selecteze o firma care sa faca un audit intern al partidului, care sa arate starea de fapt a lucrurilor, nivelul de competenta a resurselor umane, directiile pe care PNL va trebui sa le abordeze, astfel incat PNL sa ramana cel mai credibil partid de dreapta din Romania care sa-si fixeze ca obiectiv castigarea alegerilor parlamentare" - aceasta a fost anuntul facut de Gorghiu luni, inainte de sedinta Biroului Politic National, fara a face precizari suplimentare.