Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD, a afirmat, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor referitoare la absenta lui Victor Ponta de la prezentarea bilantului guvernarii, ca un "lider" nu trebuie sa fie invitat la partid, intrucat acolo este "intotdeauna" nevoie de el, si ca Ponta nu a avut "un guvern al lui".

Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si Victor PontaFoto: Agerpres

"Am aflat din presa, nu pot sa comentez. Il cred pe Liviu Dragnea. Eu cred ca la partid, ca lider, nu trebuie sa fii invitat. Ca lider trebuie sa vii intotdeauna, pentru ca intotdeauna este nevoie de tine. Chit ca esti primul, ca esti in echipa, ca esti ultimul, tu poti sa fii o valoare adaugata. Victor Ponta nu a avut un guvern al lui, ca nu a candidat independent. El a candidat cu noi impreuna. Este guvernul PSD si al USL-ului, Victor Ponta a fost ales sa fie prim-ministru si a guvernat foarte bine" a raspuns Zgonea, intrebat la Parlament de ce prezentarea bilantului a fost facuta doar de Liviu Dragnea, Ponta fiind cel care a precizat ca nu a fost invitat.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat luni bilantul guvernarii PSD in perioada 2010 - 2015, afirmand ca noul guvern are disponibili aproape 10 miliarde euro in conturi.

In aceeasi zi, putin mai tarziu, Victor Ponta a venit la Parlament pentru o intalnire cu Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am fost invitat la PSD ieri si nu o sa comentez nimic din ce au facut. Nu am fost invitat la bilantul guvernarii pe care eu am condus-o. Nu m-am suparat. Pe PSD nu o sa ma supar niciodata. Si nici nu ma duc neinvitat nicaieri. Importat este insa ca s-a vorbit de bine despre guvernare!", a comentat Ponta ulterior pe Facebook.