Cristina Pasca Palmer, propusa de Dacian Ciolos la sefia Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament. In timpul audierilor, aceasta a declarat ca isi doreste sa duca mai departe proiectele bune, un exemplu fiind radarul padurilor, si schimbe "paradigma de mediu" astfel incat investitorii sa nu mai vada ca pe un cost in plus investitiile impuse in acest domeniu, ci ca un plus reprezentat de cresterea economica si crearea de noi locuri de munca.

Cristina Pasca PalmerFoto: Hotnews

Cristina Pasca Parlmer a mai declarat ca vrea sa puna pe picioare Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate si o colobarare buna cu societatea civila si mediul de afaceri.

In ceea ce priveste intrebarile venite din partea senatorilor si deputatilor din comisiile de mediu al celor doua camere, Cristina Pasca Palmer nu a putut sa raspunda concret la nimic.

Aceasta a cerut aproape de fiecare data ragaz sa se documenteze sau a raspuns la modul foarte general.

De exemplu, intrebata despre ce se poate construi in ariile protejate, aceasta a raspuns ca trebuie gasit un echilibru. "Cat putem construi in ariile protejate? Trebuie gasit un echilibru. O mai buna balansare intre cat protejam si cat ne dezvoltam. Haideti sa discutam", a declarat Cristina Pasca Palmer.

Despre defrisarile ilegale: "Marile firme care jefuiesc padurile, da, este o problema. (...)As vrea sa vad cum s-a ajuns aici".

Despre declansarea procedurii de infringement: "Inteleg ca aceasta este o problema, voi discuta cu colegii de la comisie sa vedem ce solutii gasim".

Despre Garda forestiera: "Fabrica de formaldehida este un punct foarte sensibil. Garda forestiera la fel. Sa discutam punctual lucrurile acestea. As vrea sa inteleg mai bine problema. Sunt intrebari specifice, am nevoie de ragaz, sa intru in tematica, sa discut cu specialistii".

"Va acordam acea perioada de gratie, dar nu prea multa, fiindca lucrurile pot lua o turnura neasteptata. Alaturi de noi veti gasi o parte din solutii si raspunsuri", a declarat la final, dupa avizarea favorabila, Carmen Moldovan, presedinta Comisiei de mediu de la Camera Deputatilor.