Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni ca l-a avertizat pe premierul desemnat Dacian Ciolos ca nu va vota guvernul propus in Parlament dupa ce a vazut fotografiile cu ministrul propus al Sanatatii, Adrian Baciu, in lenjerie intima, catalogandu-l pe tanar "un asemenea personaj exotic". In acest context, trebuie amintit ca Liviu Dragnea a promovat o lege in Parlament prin care este condamnata "defaimarea sociala" cand o persoana este pusa in inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane "care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi".

Liviu DragneaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Prin declaratia data luni, Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca nu a sustinut propunerea tanarului de 29 de ani Andrei Baciu la Ministerul Sanatatii din cauza ca acesta ar fi fost fotomodel si a pozat in lenjerie intima in trecut.

Amintim ca deputatul Liviu Dragnea, presedinte al PSD, a depus la Senat in septembrie 2015 un proiect de lege care prevede amenzi intre 1.000 si 60.000 lei pentru Defaimare sociala. Legea a fost adoptata in Senat si se afla acum la Camera Deputatilor.

"Potrivit proiectului de lege depus de social-democratul Liviu Dragnea, prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane "care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi", arata Mediafax.

Potrivit proiectului de lege depus de social-democratul Liviu Dragnea, prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane "care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SISA".

Potrivit Legii privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, inscrisa la Senat, de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, defaimarea sociala constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 30.000, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 lei, daca vizeaza un grup social.

Citeste si: