Dacian Ciolos sustine ca a aflat dupa ce l-a nominalizat pe Andrei Baciu ministru al Sanatatii ca acesta este medic rezident si a decis sa retraga aceasta propunere deoarece nu a vrut sa "pateze imaginea si integritatea acestui guvern".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt niste lucruri pe care dansul (Andrei Baciu, n.r.) din pacate nu mi le-a spus dincolo de calitati, competente si idei", a spus Ciolos, intrebat de ziaristi de ce a retras nominalizarea acestuia ca ministru.

Premierul desemnat a vorbit despre probleme "semnalate in media" care "sunt pentru mine foarte sensibile si nu vreau sa patez imaginea si integritatea acestui guvern".

Intrebat daca decizia de a-l retrage a avut legatura cu Liviu Dragnea, cel care a afirmat ca l-a avertizat pe Ciolos ca nu va vota guvernul daca este mentinut Baciu ca ministru al Sanatatii, premierul desemnat a raspuns: "L-am retras pentru ca asa am decis eu".

"Colaboratorii mei care urmaresc presa mi-au semnalat acest lucru si in 5 minute am luat decizia", a sustinut Dacian Ciolos, inainte de a adauga: "Mi-am asumat propunerea si imi asum totodata si decizia de a-l scoate de pe lista".