"Valorificarea poziției geografice a României și transformarea tării într-un nod logistic regional" - Programul Integral al Guvernului Ciolos pe Transporturi si Infrastructura

Infrastructura in Romania, eterna problemaFoto: CNADNR

La punctul 7 in cadrul programului de guvernare este "detaliat" si planul de masuri pentru Transporturi si Infrastructura.

Spre deosebire de toate celelalte domenii unde planurile sunt detaliate cel putin in cateva idei separate, la Transporturi - unul dintre cele mai importante domenii din portofoliul guvernamental - planul nu doar ca nu depaseste o singura fraza, dar nici nu indica ceva concret...

7. Transporturi și infrastructură

- Valorificarea poziției geografice a României și transformarea tării într-un nod logistic regional.

De precizat ca in interiorul Programului de Guvernare, in primele pagini, se aminteste de prioritizarea investitiilor in infrastructura si de evaluarea proiectelor pe tronasoanele pan-europene, insa nu este specificat nimic concret.

La capitolul "Dezvoltare si Investitii" se precizeaza ca masura: "Deblocarea și finanțarea prin fonduri structurale a marilor proiecte de infrastructură de transport (rutier, feroviar, naval, aerian)"

Ministrul propus la Transporturi este Dan Marian Costescu, pana in prezent manager executiv la CFR.