Propunerea ca Patriciu Achimas-Cadariu sa preia conducerea Ministerului Sanatatii a fost anuntata oficial, duminica seara, de Biroul de presa al Guvernului, care a precizat ca nominalizarea a fost trimisa Parlamentului duminica seara de catre premierul desemnat Dacian Ciolos, potrivit Mediafax. Patriciu Achimas-Cadariu, seful Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, dupa ce Andrei Baciu (29 de ani), propus initial pentru acest portofoliu, a fost retras la cateva ore dupa ce fusese propus. Baciu a fost retras dupa ce pe Facebook au inceput sa circule fotografii in tanarul aparea in lenjerie intima, ca model.

Patriciu Achimas-CadariuFoto: Institutul Oncologic "Ion Chiricuţă"

Patriciu Achimas-Cadariu este directorul Institutului Oncologic "Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, din februarie 2012. El are 39 de ani si lucreaza din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. El i-a succedat in functia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

De asemenea, el este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

Propunerea initiala a lui Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii a fost Andrei Baciu, in varsta de 29 de ani.

Dupa anuntul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sanatatii, pe Facebook au inceput sa circule fotografii in care Andrei Baciu aparea in lenjerie intima, ca model.

De asemenea, medici si manageri de spitale s-au declarat contrariati la aflarea vestii ca Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sanatatii, motivand ca acesta nu are nici pregatirea si nici experienta necesare pentru a conduce o institutie publica de dimensiunea si cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupa de intreg sistemul sanitar.

"In urma controverselor aparute in spatiul public, primul ministru desemnat a decis sa nu il mai includa pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de ministri care va fi trimisa la Parlament in aceasta seara (duminica seara -n.red.)", declarasera surse oficiale citate de Mediafax.