Liderul formatiunii UDMR, Kelemen Hunor sustine ca a-l considera pe ministrul de externe Bogdan Aurescu un tehnocrat este "cam exagerat". Potrivit lui Hunor, structura noului guvern nu trebuie sa sufere o schimbare radicala, iar, in timp ce Sorin Cimpeanu este agreat de catre UDMR in Guvern, Aurescu nu se incadreaza in profilul unui tehnocrat,relateaza Agerpres.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"El a candidat pe listele PSD la alegeri. Poate nu a platit cotizatia la zi, dar sa spuneti despre Bogdan Aurescu ca este tehnocrat, este o exagerare. Puteti sa spuneti ca este un diplomat bun, ca este un ministru de Externe, din punctul dvs de vedere, acceptabil, dar sa spuneti ca este tehnocrat, e cam exagerat", a declarat Kelemen Hunor in ceea ce-l priveste pe actualul ministru de externe.

Insa, viziunea presedintelui UDMR despre ce inseamna un ministru tehnocrat nu se extinde si asupra premierului interimar Sorin Cimpeanu. "Da. N-avem nimic impotriva. Cel putin de cand este in cabinet a avut o deschidere, o intelegere pentru toate problemele din educatie. In acest moment n-as putea reprosa absolut nimic"

De asemenea, liderul formatiunii nu doreste o schimbare radicala a structurii noului Guvern, pentru ca un an este prea putin pentru ca Ciolos sa-si piarda timpul cu o restructurare substatiala a executivului, potrivit lui Hunor.

"Nu stiu daca va schimba sau nu structura guvernului, dar banuiesc ca pentru un an de zile nu este de dorit o schimbare radicala, fiindca trebuie sa restructurezi toata administratia, asta inseamna ca pierzi cel putin patru luni si eu sunt convins ca guvernul care va veni nu va avea timp de pierdut", a sustinut Hunor.