Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a prezentat un posibil calendar pentru investirea noului guvern. Tariceanu a afirma ca premierul desemnat, Dacian Ciolos, ar putea prezenta lunea viitoare Parlamentului echipa si programul de guvernare, iar investirea ar putea avea lor marti seara.

"Probabil ca, la acest moment, nici echipa de guvernare nu este conturata si nici programul. Din ce stiu, din ce am discutat cu presedintele Iohannis, premierul urmeaza, luni, sa prezinte in Parlament programul si echipa ministeriala, urmand ca luni si marti sa fie audierile si marti spre seara sa urmeze votul de investitura", a precizat Tariceanu, miercuri, la Senat, potrivit Agerpres.

Tariceanu a adaugat ca ALDE isi va exprima pozitia fata de un nou Cabinet conturat in jurul lui Dacian Ciolos, dupa ce acesta isi va prezenta viziunea guvernamentala si programul.

"Cel mai corect este, intai, sa-i dam posibilitatea premierul sa isi prezinte intentiile, liniile directoare de actiune. Dupa aceea, vom analiza impreuna cu colegii mei din conducerea ALDE si ne vom putea preciza care ne este pozitia", a aratat Tariceanu.

El a mai spus ca i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis anumite principii de guvernare promovate de catre ALDE, adaugand ca acestea vor fi, cel mai probabil, discutate si cu premierul desemnat in timpul intrevederii de miercuri.

"Le-am prezentat (principiile ALDE - n.r.) si domnului Iohannis. O sa avem, probabil, ocazia sa discutam si cu primul-ministru desemnat si e un lung proces de consultari. Intalnirea de azi (miercuri - n.r.), care nu este nici prima, nici ultima, asa ar trebui sa fie firesc. Procesul de nastere a unui Guvern nu este chiar o operatiune cat ai bate din palme", a subliniat copresedintele ALDE.

Tariceanu a anuntat ca urmeaza sa aiba, miercuri, la ora 16.30, o intalnire cu premierul desemnat Dacian Ciolos.