Traian Basescu o acuza pe Irina Radu, director general interimar la TVR, ca i-a anulat un interviu programat pentru marti, 10 noiembrie, invocand faptul ca televiziunea nationala trebuie sa transmita in direct, la acea ora, protestele din Piata Universitatii.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro
  • UPDATE Irina Radu pentru Paginademedia.ro: "Sunt povesti, ca sa nu spun minciuni. Nu am dat asa dispozitii. Imi pare rau ca pina si dl. Basescu nu mai face fata manipularii"

Acesta a povestit, pe contul lui de Facebook, ca "inca de saptamina trecuta, la solicitarea TVR", a fost programata o emisiune pentru marti, cu Claudiu Lucaci.

"Astazi (marti, n.r.), am fost anuntat ca, din dispozitia Directorului General Interimar al TVR, doamna Irina Radu, emisiunea se anuleaza pentru ca la acea ora TVR trebuie sa faca transmisiune in direct din Piata Universitatii.

Ridicolul motivatiei este de povestit public. TVR nu a transmis nimic din Piata Universitatii si de la Victoria cind in strada au fost 30 - 40 de mii de bucuresteni, dar transmite in aceasta seara dintr-o piata goala.

Dupa Sassu si Tanase, alta sluga, alta definitivare pe post", a mai scris fostul presedinte.

TVR a replicat tot pe Facebook, unde a postat linkuri cu relatarile de la protestele din Piata Universitatii:

Traian Basescu a postat in cursul serii un update, in care precizeaza ca TVR a renit asupra deciziei si l-a invitat din nou in emisiune, invitatie pe care insa a refuzat-o.

"Ne vedem alta data

Multumesc TVR ca a revenit asupra deciziei si mi-a reinnoit invitatia de a participa la emisiunea lui Claudiu Lucaci in aceasta seara. Recunosc, am ras. Pe mine nu m-a deranjat anularea emisiunii, ci ridicolul motivatiei pentru care emisiunea a fost anulata. Din acest motiv am si facut publica intamplarea. Nu m-am suparat pentru ca eu am trecut inclusiv cand eram presedinte prin perioade de interdictii de a aparea la TVR.

Ne vedem alta data, desi nu tin neaparat", a scris Basescu, pe contul lui de Facebook.