Partidul Colectiv, care a fost infiintat la Timisoara de catre Cosmin Mirisan, un tanar traseist politic, a fuzionat, sambata, cu Partidul National Colectiv (PNC),scrie Adevarul. Intr-un anunt postat de PNC, se arata ca paginile de Facebook ale celor doua organizatii au ajuns sub administrare comuna, caci nici PNC, nici Partidul Colectiv, nu exista din punct de vedere legal ca partide politice. PNC sustine ca este necesar ca cele doua formatiuni sa arate ca sunt impreuna si au puterea de a da restart clasei politice.

Partidul National ColectivFoto: captura foto

Cosmin Mirisan, initiatorul a ceea ce a devenit rapid fostul Partid Colectiv, este un tanar de 28 de ani, care a reusit pana la aceasta varsta sa treaca prin doua partide politice romanesti. Fost presedinte al organizatiei de tineret a Partidului Conservator din judetul Timis si, pentru o perioada, membru al PNL, Mirisan a hotarat ca nu se incadreaza in cele doua partide politice, asa ca a pus baza unei noi formatiuni. "Partidul Colectiv reprezinta reactia oamenilor la umilintele si coruptia din ultimii 26 de ani din Romania, acest nume l-au ales oamenii si este de inteles de ce", a sustinut Mirisan, citat de Mediafax.

Fostul lider al Partidului Colectiv mentiona ca: "Da, va fi un partid in adevaratul sens al cuvantului, dar in primul rand trebuie sa ne organizam. In momentul de fata, toti cei care au creat pagini si grupuri pe aceasta tema si mai ales cu aceasta denumire, lucram impreuna pentru a fuziona toate paginile din mediul online, tinand cont ca toate aceste pagini au impreuna peste 10.000 de like-uri se va forma o baza solida". Mirisan dorea ca toate paginile de pe Facebook care aveau ca tema un nou partid politic creat pe baza protestelor #colectiv sa fuzioneze, insa propriul sau partid a fost inghitit de catre Partidul National Colectiv.

Pe grupul de pe Facebook al Partidului Colectiv se anunta faptul ca vor avea loc toate demersurile pentru ca acesta sa fie inregistrat ca partid politic. In acest sens, sunt propuse doua cai de actiune, fie inglobarea unui partid deja inregistrat, astfel se va capata un statut juridic intr-un timp mai scurt, fie infiintarea de la zero. De asemenea, Partidul Colectiv isi va finaliza actul constitutiv intr-o saptamana, iar in doua saptamani isi va gasi un sediu, asa cum se anunta pe grupul de Facebook.