Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, se afla vineri la pranz la sediul Guvernului de la Palatul Victoria, anunta Agerpres.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Intr-o declaratie remisa joi si citata de Agerpres, ambasadorul Hans Klemm isi exprima nerabdarea de a colabora "cu presedintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Cimpeanu, si cu Guvernul interimar in domeniile prioritare comune". "In definitiv, relatia SUA-Romania este puternica datorita valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru fata de securitatea colectiva a cetatenilor nostri si dorinta noastra de a asigura prosperitatea comuna a ambelor noastre tari", adauga ambasadorul SUA la Bucuresti.

De asemenea, el ii incurajeaza pe romani sa continue sa se implice in procesul civic: "Ultimele zile au fost atat dinamice, cat si foarte emotionante. Transmitem din nou condoleante pentru decesele tragice din data de 30 octombrie si din zilele care au urmat. Aplaudam exercitarea pasnica a libertatii de exprimare si intrunire si ii incurajam pe toti romanii sa ramana implicati in procesul civic."