Gabriel Oprea a declarat miercuri, dupa ce Victor Ponta si-a depus mandatul, ca a discutat marti seara, intre ora 21:00 si 23:00 cu premierul in cadrul unei intalniri la care nu au mai participat alte persoane, si ca impreuna au decis ca trebuie sa asculte glasul strazii si sa isi dea demisia. Oprea a mai afirmat ca nu vrea sa mai faca parte dintr-un alt guvern.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

UPDATE Gabriel Oprea a revenit cu precizari aratand ca el nu va mai face parte dintr-un alt guvern insa "partidul va intra in negocieri pentru a face parte din viitoarea coalitie guvernamentala".

Eu personal nu voi mai face parte din niciun guvern si este normal sa fie asa. Sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia", a declarat Oprea.

El a aratat insa ca "UNPR nu isi schimba cu nimic pozitia, ramane un partid unit, suntem intr-o coalitie solida", reiterand ca "actuala coalitie ramane, este o coalitie solida"

"Partidul va intra in negocieri pentru a face parte din viitoare coalitie guvernamentale", a mai declarat Oprea.

"UNPR si eu intotdeauna ne-am tinut de cuvant, am sprijinit guvernul din care am facut parte si am demonstrat acest lucru", a declarat Gabriel Oprea.

"Aseara banuiesc ca dl prim-ministru Ponta o sa va cofirme ca in urma targediei d ela colectiv am avut o discutie intre 21 si 23 si impreuna am decis ca trebuie sa ascultam glasul strazii, sa ascultam ratiunea romanilor, si ca cea mai bun decizie este ca dl Ponta sa isi depuna mandatul", a explicat liderul UNPR.

"Am considerat cu Victor Ponta ca este corect ca intregul guvern sa isi depuna mandatul, l-am sustinut in aceasta decizie si cred ca am procedat corect", a reiterat Oprea.

Intrebat de demisia primarului Sectorului 4, Oprea a declarat ca "demisia este intotdeauna un act unilateral, l-am sfatuit pe Piedone sa ia cea mai potrivita decizie. Este o ancheta in curs la clubul colectiv, i-am spus sa spuna adevarul si sa ia decizia cea mai importanta".

Liderul UNPR a vorbit si despre dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina, afirmand ca "este normal ca Parchetul General sa preiua aceasta ancheta. Sunt documente la Parchet ca toti ministrii de Interne din 2006-2007 au avut un antemergator". "Eu am muncit si mi-am facut datoria", a declarat Oprea.