¬¬Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri, ziua in care presedintele Klaus Iohannis primeste la Cotroceni 8 presedinti de state din Europa de Est intr-un mini-summit la care se va discuta despre o pozitie comuna in cadrul NATO. Nici unul dintre cei opt sefi de stat nu avea stabilite intalniri cu premierul Ponta, cel care fusese izolat de comunitatea internationala dupa ce pe numele sau procurorii DNA au deschis un dosar penal.

Reuniunea la nivel inalt a Statelor din Europa Centrala si de Est este gazduita de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Evenimentul este prezidat de Iohannis, alaturi de presedintele Poloniei, Andrzej Duda.

In cadrul Reuniunii vor participa presedintele Bulgariei - Rosen Plevneliev, presedintele Republicii Estonia - Toomas Hendrik Ilves, presedintele Letoniei - Raimonds Vejonis, presedintele Lituaniei - Dalia Grybauskaite, presedintele Slovaciei - Andrej Kiska, presedintele Ungariei - Ader Janos, presedintele Camerei Deputatilor a Republicii Cehe - Jan Hamacek, precum si Secretarul General Adjunct al NATO, Alexander Vershbow.