Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca intalnirea cu premierul Victor Ponta a fost ''foarte normala'' si ca discutiile ''eficiente'' au vizat problema refugiatilor si valurile de migratie, informeaza Agerpres.

"Am avut o intalnire foarte normala. Am discutat la rece cum se spune, foarte eficient despre chestiunile legate de refugiati, valuri de migratie. M-a informat in privinta catorva chestiuni bugetare dupa care ne-am despartit. A fost o intalnire de lucru normala", a spus seful statului despre intalnirea de marti cu premierul Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la deschiderea Targului Indagra.

Premierul Victor Ponta, care s-a intalnit marti cu presedintele Klaus Iohannis, a postat un mesaj pe Twitterin care isi exprima "deschiderea totala" pentru dialog si pledeaza pentru "respect reciproc" si colaborare "pentru bunul mers al Romaniei.

Declaratiile celor doi vin in contextul in care luniVictor Ponta l-a atacat dur pe Klaus Iohanis,dupa ce presedintele spusese ca premierul s-a plimbat la Sofia fara sa aiba mandat sa discute cu omologii sai din Bulgaria si Serbia. "S-a dus la Bruxelles ca surda la hora, si cum s-a dus s-a si intors", a spus Victor Ponta.

Premierul a spus ca vrea sa "lamureasca populatia si pe cetateanul Klaus care e treaba cu refugiatii" si a sustinut ca a mers sa discute cu liderii bulgari si sarbi pentru a se coordona in contextul in care alte tari isi inchid granitele si ar fi "incorect si imposibil" ca toti refugiatii sa ramana in Romania, Serbia si Bulgaria daca "toti isi inchid granitele".

"Problema nu e ce spune domnul Iohannis, e ca nu face nimic", a sustinut Ponta. "Stiti ce a facut la Bruxelles? Se duce, tace din gura, se intoarce si tace din gura", a adaugat premierul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Arad, despre afirmatiile premierului Victor Ponta privind o pozitie comuna a Romaniei, Bulgariei si Serbiei in cazul inchiderii frontierelor, ca prim-minisrtul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a "plimbat pana la Sofia".