Premierul Victor Ponta va pleca, miercuri, in Mexic, unde se va intalni cu presedintele Enrique Pena Nieto si va participa la Open Government Partnership Global Summit 27-29 Octombrie, eveniment care se desfasoara in capitala mexicana, informeaza Mediafax.

Guvernul nu a facut inca public programul premierului Ponta. Informatia referitoare la plecarea sa a fost confirmata pentru agentia de presa de ambasada Mexicului la Bucuresti. "Seful Guvernului se va intalni, pe 28 octombrie, cu presedintele Enrique Pena Nieto, in Mexico City pentru a revigora relatiile bilaterale dar si de a dezbate actualele teme internationale. El va sustine, de asemenea, un discurs la Open Government Summit", se arata intr-un comunicat de presa al ambasadei.

Subiectele care vor fi abordate la reuniune se refera la buna guvernare, serviciile publice, finante publice, accesul la informatii de interes public, salvarea resurselor naturale, transparenta bugetara, coruptie, solidaritate sociala, e-government, accesul la informatii, accesul cetatenilor la educatie si sanatate, transparenta decizionala etc.

Potrivit ambasadei Mexicului la Bucuresti, inaintea plecarii in Mexic, Ponta a vizitat expozitiile fotografice si gravurile mexicane de la Biblioteca Nationala a Romaniei, organizate de Ambasada Mexicului pentru a aniversa 80 de ani de relatii diplomatice.

"Ambasadorul Mexicului, Agustin Gutierrez Canet, i-a fost ghid prim-ministrului cand a vizitat cele 250 de gravuri reprezentand istoria, oamenii si peisajele din Mexic (...). Prim-ministrul Ponta a vizitat, de asemenea, portretele fotografice ale lui Emil Cioran realizate de catre fotograful mexican Rogelio Cuellar in 1990 la Paris", se mai arata in comunicat.