Premierul Victor Ponta considera ca fostul presedinte Traian Basescu ar avea sanse sa fie si pe viitor "un actor politic important", apreciind ca "din punct de vedere strict politic este de o suta de ori peste Klaus Iohannis si PNL", potrivit Agerpres.

"Domnul Basescu, pe de o parte, va strange voturile si va reprezenta acei alegatori care il votau fie pe C.V. Tudor (...), fie pe Dan Diaconescu, care este in inchisoare in acest moment. Pe de alta parte, domnul Basescu este din punct de vedere strict politic - nu din alt punct de vedere - de zece ori... de o suta de ori peste Klaus Iohannis si PNL. PNL, cel putin, care va participa in alegeri cu niste lideri jenanti, rusinosi... (...) Din aceasta conjunctura, sigur ca domnul Basescu poate sa fie un actor politic important. Cu atat mai mult PSD-UNPR-ALDE au si datoria, dar si posibilitatea sa castige anul viitor majoritatea si sa guverneze in continuare", a afirmat Ponta la Romania TV.

Premierul Victor Ponta l-a atacat, luni seara, la Romania TV, pe presedintele Iohannis despre care a spus ca "este foarte arogant si din aceasta cauza este mereu nepregatit si a dat replica de ieri asa cum a dat-o". Ponta a criticat si faptul ca presedintele i-a cerut demisia vicepresedintelui Oprea, afirmand ca acesta "profita de moartea cuiva pentru a-si pune Guvernul domniei sale" si ca gestul politic i se pare de un cinism extraordinar.

Declaratii Ponta:

  • Despre relatia cu Iohannis: Eu nu am facut sa-i dau replica presedintelui la atacurile lui. Am sa-i dau replica de fiecare data cand ma ataca
  • Domnul Iohannis este foarte arogant si din cauza asta a dat replica de ieri asa cum a dat-o.
  • Eu sunt dispus la colaborare. O sa-i arat respectul pe care mi-l arata si el mie. Are des aceasta tendinta de a ne trata cu aroganta. Ca stapanul pe iobagi.
  • Eu nu-i datorez nimic dansului, nu am de ce sa ma duc cu caciula-n mana. Nu sunt deloc belicos. Il evit pe domnul Iohannis. Dupa ce m-am antrenat cu Basescu, mi se pare usor.

Despre demisia lui Oprea: Domnul Iohannis si cei din PNL profita de moartea cuiva

  • Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viata. Reactia familiei, societatii civile este legitima. E un dosar la Parchet si sunt convins ca in curand cei care au atributii vor spune. Ce consider anormal este ca de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL si chiar si dl Iohannis profita de moartea cuiva.
  • Cred ca presedintele vrea sa profite de orice ocazie, chiar si de moartea unui tanar, pentru a-si pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Daca poate sa foloseasca moartea unui tanar pentru un interes politic, ii cred in stare de orice.