Premierul Victor Ponta l-a atacat, luni seara, la Romania TV, pe presedintele Iohannis despre care a spus ca "este foarte arogant si din aceasta cauza este mereu nepregatit si a dat replica de ieri asa cum a dat-o". Ponta a criticat si faptul ca presedintele i-a cerut demisia vicepremierului Oprea, afirmand ca acesta "profita de moartea cuiva pentru a-si pune Guvernul domniei sale" si ca gestul politic i se pare de un cinism extraordinar.

Declaratii Ponta:

  • Despre relatia cu Iohannis: Eu nu am facut sa-i dau replica presedintelui la atacurile lui. Am sa-i dau replica de fiecare data cand ma ataca
  • Domnul Iohannis este foarte arogant si din cauza asta a dat replica de ieri asa cum a dat-o.
  • Eu sunt dispus la colaborare. O sa-i arat respectul pe care mi-l arata si el mie. Are des aceasta tendinta de a ne trata cu aroganta. Ca stapanul pe iobagi.
  • Eu nu-i datorez nimic dansului, nu am de ce sa ma duc cu caciula-n mana. Nu sunt deloc belicos. Il evit pe domnul Iohannis. Dupa ce m-am antrenat cu Basescu, mi se pare usor.

Despre demisia lui Oprea: Domnul Iohannis si cei din PNL profita de moartea cuiva

  • Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viata. Reactia familiei, societatii civile este legitima. E un dosar la Parchet si sunt convins ca in curand cei care au atributii vor spune. Ce consider anormal este ca de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL si chiar si dl Iohannis profita de moartea cuiva.
  • Cred ca presedintele vrea sa profite de orice ocazie, chiar si de moartea unui tanar, pentru a-si pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Daca poate sa foloseasca moartea unui tanar pentru un interes politic, ii cred in stare de orice.