Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat luni ca PNL va depune miercuri in Biroul permanent al Camerei proiectul pentru infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze circumstantele in care a murit politistul care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, informeaza Agerpres.

"Cel mai important lucru este sa prevenim asemenea situatii. Am informat colegii ca am deschis discutiile si cu alte grupuri parlamentare. Deja avem din partea grupului PND (Partidul national democrat) acordul de a merge alaturi de noi in aceasta comisie de ancheta si mai asteptam de la UDMR in aceasta seara, iar maine, cand speram ca avem textul gata in ceea ce inseamna constituirea comisiei de ancheta, obiectul ei de activitate, modul in care sa fie organizata si sa functioneze, voi inmana acest proiect si grupurilor parlamentare ale majoritatii parlamentare. Daca toate aceste proceduri se vor termina pana miercuri la pranz, atunci vom inainta proiectul de hotarare al Camerei Deputatilor privind constituirea comisiei de ancheta astfel incat sa fie discutat in sedinta Biroului permanent de miercuri dupa-amiaza si de aici sa se declanseze toate procedurile firesti", a spus Nicolaescu in Parlament.

Rolul comisiei este de a stabili cauzele producerii accidentului si de a gasi solutii in astfel de cazuri.

Nicolaescu a adaugat ca senatorii liberali vor propune audierea ministrului Gabriel Oprea in Comisiile de Aparare si Abuzuri.