​Presedintele PSD Liviu Dragnea a evitat sa comenteze situatia in care se afla vicepremierul Gabriel Oprea in cazul politistului care a murit in timp ce se afla in coloana sa oficiala, afirmand ca nu vrea sa politizeze "aceasta tragedie" si ca intrebarea referitoare la demiterea lui Oprea, ministru de interne, trebuie sa ii fie adresata premierului Victor Ponta.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

Dragnea a declarat ca parchetul trebuie sa finalizeze ancheta cat mai repede si sa furnizeze raspunsurile pe care opinia publica le asteapta, considerand ca una dintre problemele din acest caz a fost faptul ca nu s-a comunicat nimic zile la rand.

Amintim ca Dragnea a declarat saptamana trecuta ca liderul UNPR Gabriel Oprea, partenerul de coalitie al PSD, este binevenit la fiecare sedinta a conducerii centrale a partidului.

Declaratiile facute de Dragnea pe marginea acestui subiect, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD:

"Este vorba despre o tragedie. Un tanar politist a murit in uniforma executand ordinele superiorilor lui. Ma abtin sa comentez aspectul legat de legalitate. Dar toata opinia publica vrea raspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinvovat, daca sunt vinovati.

Nimeni nu este mai presus de lege si nu vrem sa sustinem pe nimeni daca cineva se va dovedi in urma anchetei ca are o vina.

Sunt tot felul de discutii si declaratii, cred ca politia si parchetul au toate datele sa duca aceasta ancheta la capat cat mai rapid.

Imi exprim public condoleante.

In ceea ce priveste onoarea: Din cate l-am vazut pe domnul Oprea in ultima perioada stiu ca este un om de onoare. Intrebarea despre demisie trebuie adresata dlui Oprea, intrebarea despre daca va fi demis trebuie adresata dlui Victor Ponta.

Vom avea o discutie si in coalitie, in schimb nu vreau sa politizam foarte mult aceasta tragedie.

Cred ca au trecut foarte multe zile si nu s-au spus lucruri, cred ca aceasta a fost cea mai mare greseala.

Daca premierul considera ca domnul vicepremier trebue sa fie demis, are instrumentul politic.

PSD nu are ce sa caute in acest subiect si nici nu va intra. In ceea ce priveste coalitia, ne intereseaza ca guvernarea sa fie stabila."

Intrebare: Reprezinta dl oprea o vulnerabilitate pentru guvern?

"Nu l-am simtit pe primul ministru vulnerabil, am intrebat si noi (in sedinta de Birou Permanent - n.r.)."

Intrebat daca este multumit de explicatiile date de premier si de Gabriel Oprea, Dragnea a raspuns:

"Nimeni nu este multumit de aceste explicatii."

De asemenea, intrebat ce ii va spune premierului Ponta daca acesta ii cere parerea cu privire la o eventuala demitere a lui Oprea, Dragnea a raspuns: "Sa ajungem acolo".