¬Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, va candida, sambata, la Congresul PMP, la functia de presedinte al partidului, iar actualul lider al formatiunii politice, Eugen Tomac, isi va anunta candidatura pentru functia de presedinte executiv, anunta Mediafax, citand surse din partid. Congresul PMP incepe la ora 12:00 la Sala Palatului, unde sunt asteptati aproximativ 5.000 de membri ai partidului. La congresul de sambata, PMP ar urma sa isi schimbe denumirea in Miscarea Populara, asa cum a propus Traian Basescu.

Traian BasescuFoto: Presidency.ro

Cu o zi inainte de congres, liderii PMP s-au reunit la sediul partidului pentru a definitiva structura conducerii formatiunii politice.

Surse din PMP au declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca la Congresul de sambata partidul ar urma isi sa desemneze zece vicepresedinti - deputatii Petru Movila, Stefan Burlacu, Clement Negrut, Adrian Gurzau, precum si Mihaela Stoica, inscrisa joi in partid. Presedintii de filiale care vor candida pentru functia de vicepresedinte PMP sunt Claudiu Palaz - Constanta, Catalin Cristache - Galati, Catalina Bojanu - Prahova, Roxana Iliescu - Timis.

La congres vor avea loc alegeri atat pentru presedintia partidului, cat si pentru desemnarea membrilor Consiliului Executiv National, Comisiei de Cenzori si Comisiei de Arbitraj si Integritate.

Fostul presedinte Traian Basescu s-a inscris in PMP pe 9 octombrie, afirmand ca cel mai important motiv pentru revenirea sa in viata politica este apararea mandatelor sale prezidentiale. El a mai spus ca motivul major al revenirii sale in politica este ca, nemaiputand lasa mostenire un PDL, va lasa o Miscare Populara.

PMP a fost infiintat dupa alegerile parlamentare din 2012, in contextul in care, in martie 2013, presedintele Traian Basescu anunta, pe Facebook, ca isi ia "adio" de la PD si PDL, precizand ca se va dedica unei noi constructii de dreapta. Anuntul a fost facut dupa ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga presedinte, in defavoarea Elenei Udrea. Sub coordonarea acesteia, un grup desprins ulterior din PDL a pus bazele PMP. In prezent, PMP este condus de deputatul Eugen Tomac si are doar patru parlamentari.