Dacian Ciolos va fi urmatorul premier al Romaniei. Dezvaluirea a fost facuta astazi de realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rares Bogdan, in emisiunea "Unu la unu", moderata la Realitatea FM Cluj de Ionel Lespuc si citat de ZiuadeCluj. Potrivit sursei citate, zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numarate. "Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca si acum 15 ani, cand Mugur Isarescu a condus timp de un an guvernul si a pregatit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Ciolos", a dezvaluit in premiera Rares Bogdan.

Rares BogdanFoto: Agerpres

"Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaste foarte bine institutiile europene. Dacian Ciolos are cele mai mari sanse sa ajunga premier, pe o formula de guvern PNL-UNPR sau intr-un guvern de uniune nationala PNL-PSD-UNPR", a explicat Rares Bogdan.

"Catalin Predoiu mai sta putin in umbra", a completat realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, adaugand ca premierul desemnat al PNL ar putea detine cel mult o functie de vicepremier si de ministru al Justitiei in viitorul guvern tehnocrat.

"M-as bucura ca Vasile Dancu sa fie urmatorul premier PSD, dar cred ca in acest moment sansa o are Dacian Ciolos", a spus Rares Bogdan.

Ziua de Cluj aminteste ca in mandatul lui Manuel Barroso ca presedinte al Comisiei Europene (2000-2004), Dacian Ciolos a ocupat postul de comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare rurala, realizand prima reforma a Politicii Agricole Comune.

La inceputul lunii iulie 2015, noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Dacian Ciolos in functia de consilier special pentru securitate alimentara.