Elena Udrea a stat sapte ore la biroul Comisiei Juridice din Parlament pentru a isi consulta dosarul venit de la DNA, care are 1867 de pagini in sapte volume. Aceasta a declarat jurnalistilor ca ar fi avut ce sa le spuna procurorilor, daca ar fi fost chemata la declaratii. Ea a afirmat ca nu exista stenograme cu ea in dosar si ca Dorin Cocos nu a dat niciun denunt impotriva sa asa cum a fost speculat "la televizor".

Elena UdreaFoto: Agerpres

Un element de umor: Elena Udrea a venit la Parlament vineri purtand o pereche de pantofi Louis Vuitton care au mici lacate pe calcai.

Declaratiile facute vineri de Elena Udrea jurnalistilor la plecarea din Parlament:

"In ceea ce priveste fapta legata de dl Buzaianu, cronologia este gresita asa cum o retin procurorii, este imprecisa, nu am inteles cand anume s-a facut pretinderea sumei si nici cand s-ar fi remis.

Am apucat sa vad ca toti cei care fac declaratii in dosar incearca sa se extraga cu totul din ceea ce ar putea fi acuzator. Daca as fi fost chemata sa dau declaratii, as fi lamurit cu siguranta procurorii cu privire la aceste aspecte cu privire la fapta legata de dl Buzaianu.

Am vazut speculatia de la televizor: Dorin Cocos nu a facut denunt impotriva mea, singurul denunt in celalalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Maria Topoliceanu. Exista si un denunt impotriva dansei.

Acolo nu am apucat sa vad toata speta, si acolo sunt evazive si imprecise conexiunile pe care le fac procurorii.

Nu exista stenograme cu mine, exista ceva legat tot doamna Topoliceanu dar nu pot sa va spun pentru ca sunt acte in dosar.

La mine este ca un deja-vu, cum sa o mai arestam pe Elena Udrea. Mai trec doua - trei luni si mai facem o noua arestare pentru Elena Udrea. Eu va intreb daca vi se pare normal sa facem a treia cerere de arestare, daca nu sunt pericol social in momentul acesta? Cum pot sa fiu pericol social de saptamana viitoare incolo in conditiile in care nu vorbim de o fapta presupus a fi savarsita asta-vara, ci acum vreo 5 - 6 ani?

Arestul preventiv este pentru a preveni ceva, este clar ca este o actiune care nu are nicio legatura cu o nevoie de a clarifica eventual niste lucruri ci cu dorinta de a o mai aresta inca o data pe Elena Udrea.

Acuzatiile nu sunt reale. Daca procurorii m-ar fi chemat sa ma intrebe inainte de a formula acele acuzatii as fi putut sa lamuresc foarte multe din lucrurile de acolo.

In acest dosar eu am lucruri de spus."

Intrebata daca stia de existenta de vilei din Eforie, Udrea a raspuns: "Stiam de existenta ei", fara insa a detalia in ce sens.

Udrea a stat la Comisie de la inceputul programului pana la final, la ora 16.30. Ea a declarat ca va veni si maine dimineata, pentru ca nu a terminat de citit tot dosarul. De la ora 11.30, Comisia Juridica se reuneste in sedinta pentru a da un raport pe cele trei cereri.

Vicepresedintele acestei comisii, Ciprian Nica (PSD), a explicat ca a inceput sa ii sune pe membrii comisiei pentru a se asigura ca vineri la ora 11.30, cand este programata sedinta, va exista cvorum. Udrea ar urma sa fie audiata de catre comisie.

De asemenea, el a explicat ca in comisie se va vota pentru trei cereri separate: intai, cererea de urmarire penala a fostului ministru, actual deputat, apoi cerera de retinere a deputatului si in final cererea de arestare preventiva pe numele sau.

Intrebat daca membrii comisiei vor avea timp suficient pentru studierea dosarului, Nica a raspuns: "Nu trebuie sa te complici foarte mult, trebuie sa citesti rechizitoriul Parchetului, referatul cercetarii si urmaririi penale si sa citesti primul dosar, dosarul de la mijloc si ultimul dosar, pentru ca se duc concluziile in ultimul dosar".

Un fapt interesant este ca procurorii au gresit unul dintre prenumele deputatei, pe una dintre cereri, a declarat Nica: in loc "Udrea Elena Gabriela" este scris "Udrea Elena Mihaela". Nica a afirmat ca nu ar trebui sa fie probleme sau contestatii in aceasta privinta, intrucat este vorba de "o persoana cu notorietate".

De asemenea, Nica a subliniat faptul ca presa nu are voie pe culoarul pe care se afla salile Comisiei Juridice, fiind vorba de un dosar secretizat.

Votul in plen se va da cel mai probabil miercurea viitoare.

Citeste aici despre acuzatiile ce i se aduc