Parlamentul de la Chisinau urmeaza sa ratifice, in sedinta de joi, 22 octombrie, Acordul de imprumut intre Republica Moldova si Romania, informeaza Radio Chisinau.

Senatorii au ratificat luni in plen Acordul privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova,care presupune un imprumut de 150 milioane de euro, cu 138 voturi pentru si niciunul impotriva.

Premierul Victor Ponta, prezent in plenul Senatului, a declarat ca Republica Moldova trece printr-un moment dificil in care nu are nevoie doar de vorbe.

Senatul era camera decizionala.

Potrivit memorandumului aprobat de partea romana, Guvernul Republicii Moldova solicita examinarea posibilitatii acordarii unui imprumut in valoare de 150 de milioane de euro pe termen de cinci ani, cu tragerea imprumutului in trei transe, prima in suma de 60 de milioane de euro in 2015, a doua de 50 de milioane de euro in 2016 si a treia de 40 de milioane de euro in 2017.

Conform documentului mentionat, motivul solicitarii acestui imprumut il constituie "sursele insuficiente pentru finantarea deficitului bugetar estimat la 3,8% din PIB in 2015".