Fostul presedinte Traian Basescu partcipa, in aceasta saptamana, la Congresul Partidului Popular European (PPE), care are loc in Spania. De altfel, presedintele Klaus Iohannis a declinat invitatia la acelasi eveniment, fara a oferi o explicatie oficiala. Basescu si-a anuntat pe Facebook programul vizitei sale in Spania, care prevede mai multe intrevederi cu politicieni europeni, printre care se numara si fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, dar si liderul PPE Joseph Daul si un comisar european.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Toti sefii de stat si de guvern ai familiilor noastre politice au fost invitati la Congres, printre ei, si presedintele Romaniei. Insa Iohannis nu se afla pe lista liderilor care au confirmat prezenta”, a explicat europarlamentarul Siegfried Muresan, scrie Adevarul.

La Congresul PPE din Spania, Anca Boagiu candideaza pentru una dintre pozitiile de vice-presedinti ai celui mai mare partid european.

Fostul presedinte Traian Basescu a publicat pe Facebook mai multe poze in care prezinta intalnirile pe care le-a avut pana acum la Madrid, in cadrul Congresului PPE. Basescu s-a intalnit cu vice-presedintele PPE Jacek Saryusz-Wolsk, cu secretarul general al PPE Antonio Lopez-Isturiz, dar a avut o intrevedere si cu Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migratie, precum si cu romanii din Spania.