​Liberalul Ludovic Orban a fost votat de plenul Camerei Deputatilor in functia de vicepresedinte al acestui for, cu 210 voturi "pentru" si 34 "impotriva". Orban a fost propus de PNL in aceasta functie dupa demisia lui Dan Motreanu, trimis in judecata de DNA.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Propunerea a fost facuta la inceputul lunii in cadrul Comisiei de unificare a PNL de catre Alina Gorghiu, in urma consultarii cu Vasile Blaga.

Amintim ca Orban a pierdut competitia interna din partid la inceputul sesiunii parlamentare pentru functia de lider de grup al deputatilor liberali, functie pe care o ocupase in sesiunea precedenta, la doar un vot diferenta, in fata lui Eugen Nicolaescu.

Dan Motreanu a demisionat din aceasta functie incepand cu data de 1 octombrie. "Pe biroul meu se afla de ieri demisia lui Dan Motreanu. Vedeti undeva demisia lui Victor Ponta?", afirmase co-presedintele PNL Alina Gorghiu in discursul tinut in Parlament in sedinta de plen in care se dezbatea motiunea de cenzura a PNL impotriva Guvernului Ponta.

Motreanu a fost trimis in judecata, luni, de procurorii DNA, intr-un dosar privind mita pentru finantarea campaniei electorale.