​Comisia juridica din Senat a respins, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care Legea privind Statutul alesilor locali s-ar fi modificat asa incat primarii sau consilierii locali sa isi piarda mandatul doar in cazul unor pedepse de privare de libertate cu executare, nu si cu suspendare, cum este in prezent.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale au precizat ca nu sustin acest proiect. "Mandatul trebuie sa inceteze de drept indiferent de modalitatea" in care se impune pedeapsa de privare de libertate, considera ministerul. Guvernul nu a transmis un punct de vedere.

In cadrul sedintei, niciun senator jurist nu a dorit sa exprime un punct de vedere vizavi de acest proiect.

Presedintele comisiei, senatorul Catalin Boboc (PNL), a propus raport de respingere pentru acest proiect, care a fost votat in unanimitate.

Urmeaza ca proiectul sa fie votat in plenul Senatului, camera decizionala. Proiectul a fost respins de plenul Camerei Deputatilor.

Initiativa a apartinut mai multor deputati PSD si UDMR, dar si-au pus semnatura pe el si deputatii PNL Mihaita Calimente si Mircea Toader, precum si Niculae Mircovici de la Minoritati si Steluta Cataniciu de la ALDE.

Vezi aici forma initiala a legii

Vezi aici expunerea de motive