Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, luni, ca evaluarea performantelor oricarui ministru este un lucru de normalitate, este atuul premierului, in consultare cu partidul si ca decizia unei remanieri guvernamentale va fi luata in urma consultarilor intre liderul de partid si prim-ministru, potrivit Mediafax.

"Evaluarea performantelor oricarui ministru este un lucru de normalitate, mi se pare firesc si este atuul premierului, desigur, in consultare cu partidul, sa ia anumite decizii. Mi se pare un demers normal aceasta evaluare a perfomantelor ministrilor", a precizat Rovana Plumb, intrebata in legatura cu anuntul presedintelui PSD Liviu Dragnea privind evaluarea ministrilor.

Ea a spus ca actualul guvern este unul bun, care are coerenta in actul de guvernare, adaugand ca discutiile legate de performanta unui ministru sunt atuul prim-ministrului.

"Evaluarea o face primul ministru si cred ca nu trebuie un ministru sa-si exprime un punct de vedere in acest sens. Eu cred ca este un Guvern bun, care are coerenta in actul de guvernare, o coerenta impusa de catre premier, iar, in ceea ce priveste orice alte discutii legate de orice alt ministru din punct de vedere al performantei, este atuul primului ministru", a adaugat Plumb.

Ea a spus ca niciodata nu va putea spune daca este multumita sau nemultumita de activitatea sa la minister.

"Eu sunt la Ministerul Muncii de un an si jumatate, perioada in care se puteau face si mai multe lucruri, dar, fata de angajamentele pe care mi le-am asumat, in colaborare cu ceilalti colegi ai mei din sectorul economic, cifrele pe care le-am prezentat astazi si care arata o crestere a ratei de ocupare in dinamica, din 2013 si, respectiv, din 2014 de cand am venit la Minsterul Muncii, o scadere a ratei de somaj, atat la nivel national pentru toti care sunt in campul muncii, cat si din punctul de vedere al ratei de somaj pentru tineri, ma responsabilizeaza ca in continuare sa monitorizez toate masurile active care sunt finantate de la bugetul asigurarilor de somaj, cat si din finantarile nerambursabile. Niciodata nu voi putea spune ca sunt multumita sau nemultumita, tot ce pot sa spun este ca evaluarea performanetelor trebuie facuta de catre primul minstru, de catre colegii mei din partid si, in special, de toti cetatenii si chiar si de catre dumeavoastra", a mai aratat Plumb.

Intrebata cand s-ar putea face o remaniere guvernamentala, Plumb a spus: "Aceasta decizie va fi luata in urma consultarilor intre liderul de partid si primul ministru".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activitatii Guvernului, care poate duce si la o eventuala remaniere, insa factorul principal este imbunatatirea activitatii Executivului, daca exista probleme.

"Ar trebui in perioada urmatoare, si el (Victor Ponta - n.r.), si noi, sa ne gandim daca este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbari in structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiza serioasa trebuie facuta. (...) Dupa o perioada de functionare a acestui Guvern, a oricarui Guvern, este nevoie de aceasta analiza, adica pana la finalul anului, care se poate termina nu neaparat cu schimbari de ministri", a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat ca a avut discutii pe aceasta tema cu premierul atat duminica, la Congres, cat si luni, la sedinta BPN.

Liviu Dragnea a subliniat ca aceasta analiza cade in sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD daca se impun sau nu masuri. "Daca premierul va considera ca are nevoie de o imbunatatire a activitatii intr-un anumit domeniu sau nu, vom discuta si daca vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul", a precizat acesta.

Intrebat daca premierul a fost de acord cu necesitatea acestei analize, Dragnea a precizat ca a fost doar o discutie, iar discutiile "nu omoara pe nimeni".

Liderul PSD a mai spus ca inclusiv nemultumirile mai vechi asupra activitatii unor ministri vor fi luate in calcul in cadrul acestei analize, pentru ca "fiecare element are greutatea lui", insa a adaugat ca "nu vrem sa luam gatul nimanui".