Liberalii sustin ca negarea legaturilor cu comunismul de catre PSD si Liviu Dragnea poate face obiectul unei scenete jucate chiar in sala plenarelor PCR si reprezinta o mistificare a istoriei, se arata intr-un comunicat de presa al PNL, citat de Mediafax.

"Comunismul este sursa si temelia pe care a fost construit PSD. Acest lucru poate fi negat acum de Liviu Dragnea, poate face obiectul unei scenete jucate chiar in sala plenarelor PCR, poate fi o incercare de mistificare a istoriei, dar nu poate fi stearsa evidenta faptului ca fibra comunista exista si iese la iveala in PSD in orice context favorabil abuzului si incalcarii valorilor democratice", se arata in comunicatul PNL.

Potrivit sursei citate, gesturile de recunostere a crimelor comunismului sau momentele de reculegere sunt doar o noua forma de ipocrizie.

"Nu se poate vorbi de PSD fara comunism atunci cand liderul partidului si-a anihilat toti contracandidatii asa cum se intampla in cadrul PCR, fapt recunoscut inclusiv de Ion Iliescu", mai sustin liberalii.

In aceeasi Sala a Palatului unde Partidul Comunist Roman isi tinea congresele, peste 4.000 de pesedisti din intreaga tara s-au ridicat in picioare, pentru maxim 5 secunde, la solicitarea presedintelui lor Liviu Dragnea,pentru a comemora intr-un moment de reculegere victimele dictaturii comuniste.

De pe locul sau din primul rand, Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, s-a ridicat cateva secunde in picioare, imediat dupa ce Dragnea, in discursul sau de la Congres, a afirmat inclusiv ca PSD nu si-a asumat greselile de dupa Revolutie, "cum ar fi victimele violentelor din Piata Universitatii".