Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat sambata, la Baia Mare, ca luni, 19 octombrie, se vor stabili firmele care vor efectua sondaje de opinie cu posibilii candidati din judete, urmand ca pana in decembrie sa fie anuntate persoanele desemnate pentru alegerile locale, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"S-au inscris candidaturile, a avut loc competitia interna in cadrul fiecarei filiale judetene, municipale. Luni, impreuna cu cei doi secretari generali si cu copresedintele Vasile Blaga, vom avea o discutie cu conducerile filialelor pentru a putea imparti pe judete firmele de sondare a opiniei publice. Din acest motiv, incepand de luni cam in trei saptamani-o luna toate filialele isi vor demara aceasta cercetare sociologica la nivelul municipiului resedinta de judet, la nivelul judetului si intr-o luna vom avea gata rezultatele acestor sondaje. In functie de rezultatele acestor sondaje vom decide candidaturile. Si eu si Vasile Blaga credem ca la inceputul lunii decembrie vom fi in masura sa spunem toti candidatii la nivel national sau aproape toti candidatii, lucru care este fara precedent pentru un partid politic din Romania", a declarat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acesteia, ulterior candidatii desemnati isi vor anunta programele electorale.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor participa la sedinta Comitetului Executiv Judetean Maramures in cadrul careia se va discuta despre pregatirea campaniei electorale.