Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a confirmat pentru Agerpres ca s-a inscris in cursa pentru functia de presedinte executiv al PSD la alegerile pentru conducerea partidului care vor avea loc la Congresul extraordinar de duminica.

Valeriu ZgoneaFoto: Agerpres

Zgonea si-a depus joi documentele necesare inscrierii candidaturii sale.

Pana in prezent, Zgonea nu are niciun contracandidat, insa sunt vehiculate numele senatoarei Ecaterina Andronescu (vicepresedinte PSD in prezent), care a declarat pentru HotNews.ro ca se va decide maine daca va candida pentru aceasta functie sau cea de vicepresedinte, si al lui Constantin Nita.

Potrivit regulamentului intern, pentru inscrierea candidaturilor la functiile de conducere, presedinte executiv sau vicepresedinte, este nevoie de depunerea in scris a cel putin doua adeziuni de sustinere, dintre care una din partea filialei din care face parte.

Potrivit unor surse din PSD, Zgonea are sustinerea a 36 de filiale si a depus pentru fiecare cate un document care atesta acest lucru, scrie Agerpres.

Aceleasi surse arata ca liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, vizeaza functia de secretar general al partidului, functie care nu este eligibila, secretarul general fiind numit dupa Congres.

Comitetul Executiv National al PSD urmeaza sa valideze vineri candidaturile pentru functiile de conducere.

Potrivit unor surse, vor fi alesi 14 vicepresedinti si un presedinte executiv.