Liviu Dragnea, proaspat ales presedinte al PSD cu votul a 97% dintre cei peste 450.000 de social-democrati care au participat la scrutin, a declarat luni ca propunerea ca presedintele PSD sa fie votat de toti membrii de partid i-a apartinut lui Victor Ponta. "Dar nu este pentru cine se pregateste...", a comentat Dragnea.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

Intrebat de jurnalisti, la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN), cum a trecut PSD de la un presedinte stelist la unul rapidist, Dragnea a raspuns:

"Daca vreti sa ramanem in acest registru - presedintele stelist a avut cateva mii de voturi, presedintele rapidist cateva sute de mii de voturi. A fost o gluma... Pana la urma aceasta propunere (ca presedintele PSD sa fie votat de toti membrii de partid - n.r.) a fost a lui Victor (Ponta). Dar nu este pentru cine se pregateste..."

Presedintele Comisiei electorale a PSD, Florin Iordache, a anuntat luni ca 97% dintre social-democratii care au participat duminica la scrutinul intern au votat pentru Liviu Dragnea, 2,2% s-au pronuntat impotriva alegerii acestuia ca sef al partidului, iar 0,8% din voturi au fost nule.

"In urma scrutinului intern de ieri, dintr-un numar de 533.189 de membri de partid, au votat intr-un procent de 85,8%, 'Da'- 97%, 'Nu' - 2,2%, aproximativ 10.000 de membri de partid, iar voturi nule - 0,8%", a declarat Iordache.