Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2015, 18:39 Actualitate | Politic


Nicusor Dan
Foto: HotNews / DP
Nicusor Dan a devenit tot mai activ in spatiul public si lanseaza o serie de proiecte de reformare a administratiei locale, dupa ce si-a anuntat public, la inceputul lunii septembrie, intentia de a candida la functia de primar general al Bucurestiului la alegerile din 2016. Nicusor Dan a candidat ca independent si la alegerile din iunie 2012. In 2015, el a lansat platforma politica Uniunea Salvati Bucurestiul. Cum isi va pune in practica proiectele fara un Consiliu General de partea sa? Care este politica sa de aliante si pe ce oameni se bazeaza pentru a castiga celelalte sectoare? Nicusor Dan va raspunde la restul intrebarilor in cursul acestei seri.
 • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15239 vizualizari

 • Refacere Drumul Taberei (Luni, 12 octombrie 2015, 18:52)

  George [anonim]

  Cartierul Drumul Taberei a ajuns o calamitate (distrugere spatii verzi, masini peste tot, strazi in paragina, trotuare ocupate de masini, gunoaie), ca urmare a lucrarilor la magistrala M5, dar nu numai, decaderea cartierului fiind cu mult anterioara.

  Cum vedeti refacerea cartierului Dr. Taberei dupa inchiderea lucrarilor la metrou, ar trebui un proiect integrat al PMB si al PS6 (de altfel, total absenta) pentru refacerea spatiilor verzi si pentru refacerea viabilitatii urbane (trotuare libere, copaci, spatii de joaca, piste de bicicleta)?

  Intrucat acest cartier a fost sistematic neglijat la investitiile in mobilier stradal si in amenajarea pistelor de biciclete, ati avea de gand sa amenajati o retea serioasa de piste de biciclete neocupate de masini, si benzi exclusive pentru transportul in comun, in conditiile in care latimea Bd. Dr Taberei permite cu prisosinta acest lucru?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:10)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Noi ne- am batut joc de instrumentul PUZ = Plan Urbanistic Zonal. Solutia pentru cartier este un Plan Urbanistic Zonal, intocmit de specialisti, cu consultarea populatiei, pentru o solutie integrata pentru cartier.

   Mai semnalati respectarea legii, evident, si aici trebuie sa se implice institutiile de control.

   In ceea ce priveste pistele pentru biciclisti, sunt pentru, dar solutia sa fie luata integrat pentru tot Bucurestiul, pentru ca cu o retea de piste de biciclete sa poti ajunge de acasa la serviciu.
 • radet & elcen (Luni, 12 octombrie 2015, 18:54)

  un domn [utilizator]

  buna ziua
  ce trebuie facut pentru fuziunea radet & elcen ? NUMAI costurile cu "managerii" sunt o avere...ce trebuie facut ? o Revolutie ?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:13)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui un domn

   Solutia pentru RADET este retehnologizarea atat pe partea de distributie pe care o are in administrare cat si pentru productie, care tine de ELCEN in proportie covarsitoare.
   Costa cam un miliard de ero sa retehnologizam si una si alta, cu centrale mai mici si cu retele mai mici. Pe exercitiul 2014 - 2020 sunt si bani europeni pentru asta.
   Fuziunea cu ELCEN e dezirabila, dar nu indispensabila. Conteaza vointa de a aloca bani in retehnologizare.
   Actualmente platim 150 milioane euro pe an din care se platesc de fapt pierderile din productie si distributie.
 • . (Luni, 12 octombrie 2015, 19:03)

  octavian [anonim]

  La obiect, am o singura intrebare dar mai detaliata:

  1) Reducerea traficului auto din Bucuresti este clar prioritatea 0 a orasului. Solutiile se cunosc, dupa modelele marilor orase din occident, si anume: i) piste de bicicleta reale (de genul celei de pe calea victoriei) in tot orasul care sa incurajeze oamenii sa foloseasca mai mult bicicleta si mai putin masina personala. ii) bande speciale pe fiecare strada pentru transportul RATB + modernizarea si curatarea autobuzelor, tramvaielor, etc. iii) accesul masinilor in zona centrului orasului , zona 1 , sa se faca cu plata asa cum este in Londra, Berlin ,etc, in felul acesta descurajand oamenii sa foloseasca masinile personale zilnic; iv) parcari exclusiv cu plata in toata zona de centru a orasului si amenzi date tuturor masinilor parcate fara sa fi platit parcarea.

  Intrebarea mea: cate din aceste solutii de extrem de bun simt vreti sa implementati in Bucuresti daca castigati alegerile ? Multumesc.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:16)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui octavian

   Pe scurt: toate, dar in ordine.
   Mai intai soseaua de centura pentru a scoate traficul de tranzit, cam 20-30% din trafic.
   Apoi linii speciale pentru autobuze si troleibuze pentru ca sa avem un orar respectat.
   Cand transportul public va fi eficient, eliminarea masinilor de pe trotuare si pe spatiul eliberat piste de biciclete.
 • Spatii verzi si RATB (Luni, 12 octombrie 2015, 19:07)

  eugen [anonim]

  1) Bucurestiul este capitala cu cel mai mic nr de km patrati de spatii verzi pe cap de locuitor din UE. Care este solutia dumneavostra in acest caz concret si la obiect pe termenul mandatului dumneavoastra de primar?

  2) RATB : cand autobuzele vor primi banda de circulatie separata, cand vor fi achizitionate autobuze mult mai mari si incapatoare decat cele actuale , cand autobuzele si tramvaiele RATB vor fi curate si nu vor mai mirosi in ultimul hal asa cum se intampla azi in majoritatea lor ? Cand vor fi cu adevarat controale severe si amendati drastic cei fara bilet ?

  Multumesc pt raspunsuri.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:21)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui eugen

   1. Intai sa nu ma pierdem spatii verzi. Marea majoritate a spatiilor verzi dintre blocuri au un statut incert, pentru ca atunci cand s-a privatizat Proiect Bucuresti a fugit si cu planurile de sistematizare care prevedeau spatiile verzi din cartiere. Trebuie planuri urbanistice zonale pe cartiere care sa prevada explicit spatiile verzi.
   Apoi sa infiintam altele. Propunem de exemplu un imens spatiu verde amenajat de-a lungul lacurilor din Nordul Bucurestiului.
   Este necesara identificarea spatiilor posibile si pentru asta este necesar cadastrul in format GIS.

   2. Pentru liniile unice am raspuns ma sus.
   Pentru cum functioneaza RATB, tine de
   - managementul RATB, care nu a fost niciodata verificat
   - de eficientizarea RATB, pentru ca ar fi mult mai profiabil daca ar avea un orar respectat
   - de investitii obligatorii in RATB, pentru ca in toate orasele civilizate transportul public este inteles ca functionand in interes public.
 • arhitectura orasului + trafic (Luni, 12 octombrie 2015, 19:10)

  bogdan [anonim]

  1) Arhitectura orasului este una haotica, asa cum rar se poate vedea in celelalte capitale europene. Autorizatiile de constructie se elibereaza total aiurea. Aveti de gand sa faceti ceva in acest sens ?

  2) Traficul este problema nr 1 a orasului si este clar ca trebuie limitat accesul unui numar prea mare de masini in zona centrala, in timp ce transportul in comun si alte mijloace de transport (bicicletele de exemplu) ar trebui incurajate mult mai mult. Ce planuri aveti in acest sens ?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:23)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui bogdan

   1. Aveti dreptate. Avem peste 300 de procese generate de acest fenomen.
   Din pozitia de primar lucrurile vor fi mult mai simple: nu voi mai promova PUZ-uri si PUD-uri derogatorii si voi avea grija ca autorizatiile sa respecte legea.
   Pot fi stabilite proceduri exacte in directia urbanism astfel incat emiterea unei autorizatii sa nu mai fie la aprecierea functionarului.

   2. Am raspuns mai sus.
 • Intrebari (Luni, 12 octombrie 2015, 19:11)

  RazTaz [anonim]

  Stimate domnule Nicusor Dan,

  1. Cum vedeti rezolvarea crizei RADET - ELCEN, generata de neplata subventiilor. Cu ce bani? Cu ce sprijin politic?

  2. Ce va propuneti in raport cu transportul din Bucuresti, in special legat de transportul in comun si infrastructura pentru biciclete? Cu ce bani? Cu ce sprijin politic?

  Va multumesc anticipat pentru timp, atentie si raspuns.

  Razvan
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:28)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui RazTaz

   1. Am raspuns partial mai sus.
   Avem o problema pentru viitor: retehnologizarea, costa cam 1 miliard de euro, o parte din bani pot veni de la UE.
   Avem si o problema din trecut: o datorie de 900 milioane euro care trebuie esalonata, dar care trebuie platita.
   Estimez ca in 5-6 ani putem rezolva complet problema RADET.

   2. Am raspuns partial mai sus. E mult mai putin o chestiune de bani, decat una de vointa politica.

   Soseaua de centura cu podurile la intersectii cu iesirile din Bucuresti, la care propun ca municipalitatea sa contribuie cu bani, ar costa cam 700 -800 milioane euro.

   Toate celelalte sunt mult mai ieftine. Liniile unice pentru autobuze si troleibuze nu costa aproape nimic, decat vointa politica.
 • RATB si poluarea orasului (Luni, 12 octombrie 2015, 19:16)

  Adina [anonim]

  1) RATBul este jalnic, tramvaie murdare si care merg cu viteza melcului, autobuze neincapatoare si blocate in trafic, mijloace de transport in comun pline de calatori ilegali. RATBul este esential daca vrem sa evitam un Bucuresti aglomerat zi de zi. Ce planuri aveti in aceasta directie ?

  2) Bucurestiul este un oras murdar si foarte poluat, strazile sunt pline de praf pe care populatia il inghite zilnic, traficul este sufocant si noxele masinilor sunt pe masura, spatiile verzi aproape inexistente, arborii de pe marginea strazilor nu exista nici ei. Aveti vreo intentie sa rezolvati aceasta problema grava ?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:31)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adina

   1. Am raspuns mai sus.

   2. Cauzele principale sunt
   - absenta spatiilor verzi, am raspuns mai sus care sunt solutiile
   - praful generat de santierele de constructii, majoritatea necorespunzatoare; exista directii de control in subordinea politiilor locale care nu functioneaza; le putem functionaliza
   - terenurile virane care devin depozite de gunoaie; este necesar, din nou, cadastrul, pentru a identifica proprietarii si a impune sanctiuni
   - traficul; am raspuns mai sus.
 • Intrebare (Luni, 12 octombrie 2015, 19:28)

  laurix [utilizator]

  Domnule Nicusor Dan, credeti ca este o idee buna renuntarea la primariile de sector si la omogenizarea politicilor aplicate in sectoare la nivelul intregului municipiu? Daca nu, de ce? Daca da, aveti de gand sa intreprindeti vreo actiune in acest sens? Multumesc.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:34)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui laurix

   Da, fara indoiala.
   Proiectul nostru propune renuntarea la primariile de sector si infiintarea in schimb a unor sub-diviziuni pe dimensiunea cartyierelor, cu responsabili in subordinea primarului general.
   Pentru ca problemele unui cartier sunt mult mai concrete si mai omogene decat ale unui sector.
   Solutia este modificarea Legii administratiei publice locale si vom putea face presiune catre parlament dupa ce ii vom convinge pe bucuresteni.
 • Corectitudine si cinste (Luni, 12 octombrie 2015, 19:35)

  villa [utilizator]

  Dle Nicusor Dan, am mare incredere in Dvs si intentiile Dvs de a face curatenie in acest oras, pe toate planurile.
  Insa asa am avut incredere acum ceva ani si in dl Oprescu.

  Concret, ce intentionati sa faceti pentru a pastra aceasta incredere celor careva vor vota, si dupa alegeri? (in care va doresc mult succes). De exemplu toate contractele primariei publicate pe net, declaratii avere, acces public la sedintele consiliului general, etc etc

  Multumesc anticipat
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:37)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui villa

   Chiar in acest moment desfasuram campania de curatenie generala in primariile din Bucuresti, prin care solicitam publicarea tuturor contractelor platite in ultimii trei ani si verificarea cheltuielilor de catre o firma profesonista de audit.

   Dinpozitia de primar, toate cele pe care le propuneti.
   Vom instala un soft prin care toate facturile platite sa poata fi vazute on-line, in legatura cu contractele si cu executia bugetara.
   Vom institui proceduri corecte pentru achizitiile publice, astfel incat licitatiile sa fie facute pe bune.
   Voi avea grija ca obligatia legala de postare a obligatiilor de avere sa fie respectata.
 • Parcul IOR (Luni, 12 octombrie 2015, 20:13)

  ShoboLingoZauR [utilizator]

  Scurt si la obiect.

  1. Ce se poate face cu zona retrocedata a parcului IOR (de langa Titan) pentru ca aceasta sa fie inclusa si ea cu adevarat in parc prin amenajarea ei in totalitate. Se poate expropria?

  2. Peste tot se aude ca terenul pe care se construieste Mall-ul din parc (fosta baza sportiva Spartac) ar fi fost retrocedat (ca de altfel si bucata de parc neamenajata de langa Titan) in niste conditii cel putin suspecte daca nu mai mult. Ce a facut / are de gand sa faca USB sau Dvs. in aceasta privinta.

  Multumiri anticipate!
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:41)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

   Inteleg ca exista niste procese de contestare a retrocedarii care nu s-au incheiat. In situatia in care retrocedarea ramane, propun rascumpararea (la pret de teren neconstruibil, asa cum este) a terenului, la fel cu a celorlalte spatii verzi retrocedate.

   Nu avem competenta juridica pe chestiuni de drept de proprietate. Am contestat in anii 2009 proiectul mall-ului si al altor trei turnuri pe locatria bazei Spartac si Consiliul Local al Sectorului 3 si-a retras proiectul.
   Marturisesc ca in ultimul an nu am avut timpul pentru a verifica legalitatea mall-ului de la baza Spartac. Stiu doar ca o portiune importanta din teren are regim construibil, in baza PUG ului votat in 2000.
 • O capitala europeana (Luni, 12 octombrie 2015, 20:26)

  bigbrother [utilizator]

  Buna seara,

  Sunt in situatia in care nu mai cred in nicio promisiune si ma astept ca oricine ajunge la conducerea primariei sa fure si bucurestenii sa plateasca oalele sparte, rezultatul furturilor si lucrarilor de mantuiala se vede la tot pasul in acest oras.

  1. Ce veti face - practic si scriptic - pentru a va asigura ca primar si pentru a-i asigura pe bucuresteni ca nu se va mai fura atat la nivel de primarie cat si in cadrul regiilor dependente (RATB, RADET etc)?

  2. Bucurestiul peste 5 ani de zile, dorind sa fie gazda jocurilor de la EURO 2020. Cum vedeti rezolvata aceasta problema majora si ce veti face pentru a ajunge la acel rezultat? Nu ma refer doar la stadioane ci la toata logistica necesara in acest oras pentru a primi un aflux de sute de mii de suporteri in conditii decente si mai ales, fara a bloca orasul.

  Multumesc
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:44)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui bigbrother

   1. Am raspuns mai sus: sistem informatic integrat care sa cuprinda cele trei paliere: facturi, contracte, executie bugetara, astfel incat oricine sa vada online toate cheltuielile municipalitatii.

   2. Este o chestiune de mobilitate (trafic pentru masini, biciclete si pietoni). Am raspuns mai sus: soseaua de centura si eficientizarea transportului public (linii unice, orar respectat si conditii civilizate de calatorie) sunt masurile cele mai importante.
 • Proiecte pe scurt (Luni, 12 octombrie 2015, 20:32)

  Elena [anonim]

  Domnule Dan, pe scurt:

  1. Care sunt cele mai importante trei proiecte ale dvs ca posibil viitor primar si ce costuri credeți ca ar presupune implementarea lor?

  2. Aveți vreun plan in legatură cu sectorul 5 şi in special ghetoul Ferentari?

  3. Cum credeți că se poate "vinde" Bucureștiul in străinătate? Ce atuuri are pentru a atrage investitori?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:53)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Elena

   1. Terminarea soselei de centura pe doua benzi pe sens. Am indicat pretul mai sus.
   Retehnologizarea retelei de termoficare. Am indicat pretul mai sus.
   Crese si gradinite de stat pentru toti copiii. Scoli suficiente pentru ca toti copiii din ciclul 0-8 sa poata invata de dimineata, astfel incat sa poata fi organizate programe after-school pentru parintii care nu au cu cine sa lase copilul. Pretul estimat este de 300 - 400 milioane euro.

   2. Am raspuns mai sus pe alt subiect, trebuie o solutie integrata care sa raspunda tuturor necesitatilor, in special celor sociale, de siguranta publica si de educatie. Programe de educatie care sa asigure ca toti copiii din astfel de cartiere urmeaza cursurile sunt esentiale.

   3. Am vizitat Bucurestiul cu multi turisti straini. Arhitecura orasului, sinteza de orient si occident, e ceva ce nu vezi nici la vest de Romania nici la est. Trebuie sa o salvam de la demolare si de la agresiunea neamurilor proaste.
   Apoi Bucurestiul estre un oras viu, mai ales noaptea, strainii o simt, trebuie sa profitam.
   Apoi Bucurestiul este un oras universitar, asta uitam, trebuie sa redefinim orasul ca spatiu universitar. In progranul nostru apare proiectul Dambovita, axa creativa a orasului.
 • ce facem cu terenurile care s-au retrocedat (Luni, 12 octombrie 2015, 20:34)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  în baza Legii nr. 10/2001 intre blocuri, pe spații verzi (vezi cazul Micșunescu - Parcul Lumea Copiilor) și pe care diverși investitori vor acum să le valorifice?

  Sunt multe cazuri de construcții noi care nu respectă servituțile urbane și sunt construite prea aproape de blocurile de dinainte de 1989 pe care le sufocă?

  Ce măsuri vedeți ca să putem concilia cele două tendințe contradictorii: cea a investitorilor imobiliari de a valorifica terenurile și cea a proprietarilor de apartamente din blocurile vechi de a-și păstra spațiile verzi, locurile de joacă, parcările, etc.?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:55)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

   Am raspuns partial mai sus. Toata lumea trebuie sa respecte legea si Planul Urbanistic General.
   Am aratat cum, prin proceduri precise, poti indruma functionarul sa respecte procedura sa sa nu mai poata practic sa incalce legea fara sa comita un fals in inscrisuri.

   Am raspuns mai sus si relativ la regimul juridic incert al spatiilor verzi, care trebuie lamurit prin Planuri Urbanistice Zonale de cartier.
 • Spaga si parcarile. (Luni, 12 octombrie 2015, 20:36)

  dr_bear [utilizator]

  Buna ziua. Cele doua intrebari :

  1) Credeti ca din functia de primar al capitalei veti putea influenta felul in care se fac achizitiile in primarie? Stim cu totii, si primarul general arestat recent a demonstrat-o cum se atribuie contractele, cum se negociaza preturile si la ce costuri pentru primarie.
  Fie ca este vorba de servicii pentru angajati, fie ca este vorba de servicii si achizitii pentru Bucuresteni stim cu totii ca s-ar putea face mult mai multe daca nu s-ar mai "pierde" peste 50% din valoarea contractelor in diversele buzunare "responsabile".
  Eu unul am o firma de medicina muncii si nu m-am gandit in viata mea sa particip la vreo licitatie pentru vreo institutie din subordinea PMB pentru ca nu obisnuiesc sa dau spaga. Eu fac cel mai ieftin ,cat pot de bine si acesta cred ca este crieriul de baza pe care ar trebui de-acum incolo si primaria sa se bazeze.
  Aveti vreo solutie pentru stoparea acestor practici?

  2). Credeti ca se poate gasi o solutie reala la lipsa locurilor de parcare din zonele rezidentiale? Cartierele "dormitor" au o problema acuta in acest sens si nici cele mici si cochete precum Aviatiei si Floreasca nu o duc mai bine. Spatiul pe care s-ar putea misca de doua ori mai repede, deci de doua ori mai putin poluant, automobilele in Bucuresti este acum ocupat de masini parcate. Aveti in vedere constructia de parcari supraetajate (poate pe niste spatii verzi intre blocuri si facut parc pe acoperisul acestor parcari) si amenzi usturatoare/ridicarea masinilor de pe bulevardele majore, daca acestea vor ramane acolo si dupa constructia acestor parcari?

  Multumesc.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:59)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui dr_bear

   1. Functionarii din primarie sunt in subordinea primarului, deci de fapt primarul este cel care organizeaza licitatiile. Da, se poate. Caietele de sarcini trebuie facute de profesionisti, nu de firma care urmeaza sa castige, cum se intampla acum. Termenele trebuie sa fie suficiente pentru ca toate firmele interesate sa poata participa. Publicitatea trebuie facuta pe un site special al primariei, mult mai prietens decat SEAP.

   2. E o intrebare dificila. Se pot identifica solutii pentru parcari in cartierele dormitor, dar costurile sunt mari.
 • Masini parcate (Luni, 12 octombrie 2015, 20:37)

  Matei Lazar [anonim]

  O problema poate la fel de mare ca traficul este numarul mare de masini parcate pe trotuare. Aveti vreo solutie sau proiect pentru rezolvarea acestei probleme?

  Aveti o filiala pentru sectorul 5? Unde se pot face inscrieri?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:00)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Matei Lazar

   Am raspuns mai sus. Cand vom avea centura si transport in comun cu orar predictibil, vom putea interzice parcarea pe trotuare.

   Inscrierile se fac la adresa de contact de pe site-ul partidului uniuneasalvatibucrestiul.ro.
 • PMUD - Planul de Mobilitate Urbana Durabila (Luni, 12 octombrie 2015, 20:44)

  Tiberiu S. [anonim]

  Domnule Nicusor Dan,

  In curand va fi prezentat PMUD (Planul de Mobilitate Urbana Durabila), elaborat de echipe de experti la cererea BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare), cu beneficiar direct Administratia Locala din Romania. Bucuresti-Ilfov este una din cele 8 aglomerari urbane din Romania care de aproximativ un an de zile elaboreaza concomitent astfel de planuri imperativ necesare pentru accesarea de fonduri europene in viitoarele proiecte. Planul include masuri de sustenabilitate pe termen scurt, mediu si lung, si apeleaza la cele mai moderne metode de proiectare a traficului, bazandu-se pe descurajarea transportului motorizat individual si incurajarea utilizarii transportului in comun, transportului cu bicicleta si mersului pe jos. Se urmareste recuperarea spatiului de la autoturisme si redarea lui catre cetatenii orasului. Se propun, printre altele, restrictionarea accesului individual motorizat in zona centrala, plata parcarii pe absolut toate arterele unde este permisa parcarea, crearea de benzi dedicate si de multe ori separate pentru autobuze si tramvaie, si, o schimbare radicala pentru Bucuresti, restrictionarea totala a parcarii pe trotuare. Nu in ultimul rand, recomandarile vor merge inspre sisteme video integrate si structuri de Politie dedicate pentru sanctionarea fara echivoc a contravenientilor.

  Ce pozitie aveti fata de schimbarile majore care vor trebui facute odata cu asumarea acestui plan de catre Bucuresti? Veti garanta transpunerea solutiilor in realitate, oricat de nepopulare ar fi? Veti putea convinge bucuresteanul sa-si lase autoturismul acasa si sa circule cu transportul in comun, cu bicicleta sau pe jos?

  Va multumesc.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:03)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tiberiu S.

   Consider inacceptabil ca un plan de mobilitate urbana sa se intocmeasca in secret, fara dezbateri publice. As vrea sa cunosc continutul masurilor, ca sa ma pot pronunta in cunostinta de cauza.

   Solutia e smpla: trebuie sa copiem acele masuri care si-au dovedit eficienta in orasele civilizate: soseaua de centura, metroul, prioritizarea transportului de suprafata, piste de biciclete.
 • Tramvaiul 5 - linie rapida? (Luni, 12 octombrie 2015, 21:13)

  alin [anonim]

  In partea de Nord unde mii de oameni merg zi de zi la servici este aglomerata de foarte multe masini si nici metroul nu este mai liber.

  De ce Primaria nu a transformat tramvaiul 5 in tramvai rapid astfel incat sa se realizeze o conexiune rapida cu centrul orasului, cu mijloacele de transport in comun (tramvai, metrou, autoboz) de pe Stefan Cel Mare si cu importanta intersectie de la Baneasa?

  In plus, un tramvai rapid 5 pana la Baneasa poate fi prelungit cu liniile de autobuze catre zona Baneasa si Aeroportul Otopeni. Sustineti o solutie de acest gen sau alternativa pentru eficientizarea transportului in zona de Nord?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:05)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui alin

   Este o solutie foarte buna.
   Sustin si solutia liniei de cale ferata Gara de Nord -Otopeni, in locul metroului mult prea scump.

   In general trebuie solutii integrate pentru functiunile care se construiesc in diferite zone ale orasului si transportul public, in baza unor masuratori de necesitate.
 • desfintarea sectoarelor (Luni, 12 octombrie 2015, 21:15)

  Silverquik [anonim]

  Domnule Nicusor Dan pentru a preveni sa avem sase preturi la panselute, sase preturi la hirtia de xerox , s.a.m.d. aveti in vedere desfintarea sectoarelor si reorganizarea administrativa a Capitalei ? Va doresc mult succes.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:06)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Silverquik

   Am raspuns mai sus.
 • 2 intrebari (Luni, 12 octombrie 2015, 21:18)

  utilizator [anonim]

  1.Cum va finantati campania in calitate de candidat independent? De unde vin fondurile?Le veti face publice?

  2.In cazul in care iesiti castigator, care este primul lucru cu adevarat important pe care il veti face ? ( ma refer la o masura cu adevarat importanta pentru toti bucurestenii).

  Multumesc
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:10)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui utilizator

   1. In 2012 am candidat independent, in 2016 voi candida in numele partidului Uniunea Salvati Bucurestiul, in curs de infiintare, care va propune primari de sectoare si liste de consilieri la Consiliul General si Consiliile Locale ale Sectoarelor. Este un partid deschi pentru oameni noi.

   Finantarea va fi la fel ca in 2012: din donatii, atat donatii de 10- 200 lei cat si cateva donatii de 3000 - 5000 euro, total 50000 euro. In 2012 am facut publice veniturile si cheltuielile pe site-ul campaniei, o vom face si acum.

   2. Informatizarea si transparentizarea intregii activitati a primariei.
 • Cine e Nicusor Dan? (Luni, 12 octombrie 2015, 21:19)

  IOnut [anonim]

  Buna ziua Domnule Primar (sigur va amintiti cand v-am zis asa in Piata Universitatii, saptamana trecuta).
  Am o singura temere: va mai intreba cineva la urmatoarele alegeri "Cine e Nicusor Dan?"
  La ultimile alegeri locale imi venea sa plang cand va faceam campanie printre cunoscuti si eram intampinat cu intrebarea: "dar asta cine e? Nu-l stiu!"
  Am realizat ca multi nu v-au votat pentru ca nu stiau cine sunteti. A fost trist. Va mai fi la fel si la urmatoarele alegeri?
  Mie mi se pare jenant sa pierdeti voturi pentru ca nu stie lumea efectiv cine sunteti.
  Imi doresc ca la urmatoarele alegeri daca pierdeti macar sa pierdeti ca au ales bucurestenii pe altcineva, nu pentru ca nu va cunosc.
  Puteti face asta?
  Succes!
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:11)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui IOnut

   Este o chestiune de notorietate, iar notorietatea se castiga cu bani. Astept cat mai multi oameni sa doneze din momentul in care partidul va fi infiintat.
 • Centura (Luni, 12 octombrie 2015, 21:27)

  Marius [anonim]

  Cum veti reusi sa convingeti guvernul sa aduca odata aceasta centura la nivelul unui oras , nu european dar macar est-european. Este o rusine colosala pentru o capitala europeana faptul ca nu are o centura de cel putin 2 benzi pe sens. Budapesta are 2 centuri ambele cu 2 benzi pe sens. Este un dezinteres total din partea guvernului sa investeasca in acest drum in conditiile in care o centura decenta ar reduce masiv traficul si ar permite multor companii , producatori sa se relocheze in afara orasului in conditiile in care oamenii pot ajunge in timp decent la casele lor. Mai mult, ar genera investitii majore datorita accesului rapid la autostrazi si drumuri nationale care leaga Bucurestiul de alte zone ale tarii.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:12)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius

   Am raspuns partial. Centura nu este in administrarea primariei, dar primaria poate incheia un parteneriat cu CNADR si poate contribui cu bani pentru ca centura pe doua benzi pe sens sa fie realizata cat mai repede.
 • intrebare in legatura cu PUD-urile (Luni, 12 octombrie 2015, 21:50)

  un cetatean [anonim]

  Domnule Nicusor Dan, considerati ca este normal ca un cetatean care vrea sa-si construiasca o casa sau sa-si repare casa in care locuieste sa astepte 2-3 ani pana cand i se aproba PUD-ul? Cand e vorba de un proiect fara miza imobiliara si de un cetatean care nu vrea sa dea spaga, comisia de urbanism de la primarie isi da OK-ul nu in 30 de zile, cum spune legea, ci dupa jumatate de an, iar Consiliul General, care trebuie sa aprobe PUD-ul, pur si simplu uita sa-l treaca pe ordinea de zi, prioritatile lui fiind mall-urile si alte proiecte mari, de felul celor cu care Dvs. va luptati de atatia ani. Ar trebui sa se introduca si aici un termen in care Consiliul General este obligat sa voteze propunerea de aprobare a PUD-ului . Ce aveti de gand sa faceti in acest domeniu? Multumesc cu anticipatie.
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:13)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui un cetatean

   Nu este normal, si aceleasi proceduri care vor face ca functionarii din directia de urbanism sa nu incalce legea vor face si ca ei sa dea raspunsul in termenul legal de 30 de zile.
 • compromisuri si echipa (Luni, 12 octombrie 2015, 22:04)

  hdd [utilizator]

  Eu va votez.
  Dar am 98% dubii ca veti reusi mai mult de 2% din ce va propuneti.

  1) Sunteti (real) independent. Multe din proiectele critice ale Bucurestiului (ex. trafic, metrou) se rezolva cu interventie de la guvern. Ex., daca s-ar finaliza toata centura Bucurestiului la 3 benzi pe sens + strapungeri (corect proiectate, nu ca la intersectiile cu Voluntari si Pipera), o foarte mare parte din trafic ar avea alternative.

  Personal, imbatranesc prea repede, nu am chef de 4 ani de sacrificiu si curatenie in administratie si in 2020 "sa ne apucam serios de treaba", vreau problemele rezolvate azi.

  Ca pozitie politica dvs. veti fi permanent incomod oricarui guvern. Dar va fi vital sa colaborati cu administratia centrala si partidele politice pentru realizarea proiectelor.

  Ce compromisuri sunteti dispus sa faceti in orgoliul si incapatanarea dvs. de om cinstit, pentru ca eu, care v-am votat, sa ajung mai repede cu copii mei la gradinita?

  2)
  Desi au trecut 26 ani de la Revolutie, suntem tributari gandirii de tip "Tatucul". Majoritatea alegatorilor cred ca "Primarul" va rezolva el problemele, un fel de Batman. De acord ca el stabileste niste directii, dar "Primarul" inseamna "Echipa" lui. Iar un lant este la fel de slab ca cea mai slaba veriga. Multe teorii de recrutare spun ca un concurs chior, tehnocrat, e gresit. O echipa bine sudata, in care exista chimie si care creaza sinergii este mai valoroasa decat o echipa dezlanata, plina de super-staruri care colaboareaza foarte prost. Poate nu stim toti HR, dar toti stim fotbal :-)
  Asa ca va sustinem in a numi direct in posturile cheie persoanele in care aveti incredere si cu care colaborati cel mai bine.

  Asadar ii votam pe ei la fel de mult ca si pe dvs. Ar trebui sa ii stim, nu sa votam Iohannis si sa ne pomenim cu Dan Mihalache.
  Nu vorbim de consilieri! Vorbim de seful comisiei de urbanism, seful RATB etc. Vrem o lista cu cel putin 5 nume si pozitii.

  Cum veti proceda si foarte important, nominal, cine sunt acestia?
  • r (Marţi, 13 octombrie 2015, 23:56)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui hdd

   0. Cand spuneam in 2008 ca vrem sa schimbam Legea urbanismului nu ne dadea nimeni nicio sansa. Cand am intrat in procese cu mize de zeci de milioane de euro (iar noua in sediu ne pica imprimanta), de asemenea.

   1. O intrebare foarte buna. Au fost multe negocieri in politica. Niciuuna cu sute de mii de cetateni in spate. Daca voi reusi sa conving sute de mii de oameni ca lucrez pentru ei, pozitia de negociere va fi foarte puternica pentru ca interlocutorul va intelege ca sutele de mii de vcetateni sunt sute de mii de voturi.

   2. Iti vei avea la momentul potrivit, mult inainte de alegeri.
 • Intrebari (Luni, 12 octombrie 2015, 23:11)

  I Lupescu [anonim]

  Buna ziua, domnule Nicusor Dan. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

  1. Ce faceti cu toate procesele pe care le aveti cu Primaria? Din ce ipostaza le continuati? De primar sau de ong? Cum va fi reprezentata Primaria in procesele cu ong-ul dumneavoastra?

  2. Cum vedeti rezolvarea situatiei Cathedral Plaza, avand in vedere ca la acel moment autorizatia a fost emisa de sectorul 1, Primaria Generala si- a declinat competenta iar acum din vina legislatiei investitorul nu isi poate folosi cladirea?

  3. Cum se face ca dupa ce o autorizatie de constructie a produs efecte, autoritatile arunca vina una pe alta, ARCB nu a dovedit ca respectiva cladire a pradus daune si totusi ong-ul dumneavoastra sustine demolarea cladirii?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:01)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui I Lupescu

   1. Asociatia Salvati Bucurestiul va continua sa existe si dupa ce voi fi primar si niciunul din procese nu va fi oprit. Ele au fost incepute pentru a contesta chestiuni ilegale, care vor fi dovedite ilegale.

   2. Primaria Generala refuza sa puna in aplicare o decizie definitiva de demolare a cladirii, asta e fapta penala, dar parchetul refuza sa o vada.

   Credeti ca investitorul nu a avut nicio vina cand a solicitat o autorizatie ilegala?

   3. Nu e adevarat ca ARCB nu a dovedit daune.

   Este intr-adevar o problema in sistemul administativ, cladirea trebuia oprita de la inceput de Inspectoratul de Stat in Constructii.
 • alegeri 2016 (Luni, 12 octombrie 2015, 23:51)

  dan [anonim]

  Domnule Nicusor Dan, m-as bucura enorm sa ajungeti primar al Bucurestilor.
  1. Care sunt tintele Dv. pentru alegerile locale, in cazul in care nu veti reusi sa ajungeti Primar general?
  2. Nu credeti ca este nevoie de o promovare mai incisiva pentru a va face cunoscut, Dv. si proiectul Dv? (spun asta intrucat pe pagina de facebook a Dv. nu promovati deloc USB, pagina de facebook a USB nu are nici 300 de like-uri, tot aici vedem o postare din 10 septembrie apoi urmatoarea e din 4 octombrie - deci cam o luna nimic, despre echipa Dv. - in afara unor nume necunoscute care nu apar la Tv., in presa sau pe internet - publicul nu stie mai nimic si nici nu se vad pe nicaieri, ma intreb daca nu vreti sa cuceriti online-ul pe ce strategie pariati pentru a va face cunoscut majoritatii bucurestenilor si, mai mult, a si convinge acea majoritate).
  Va doresc succes! un fan din provincie
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:04)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   1. Cat mai multe locuri pentru reprezentanti ai Uniunii Salvati Bucurestiul in Consiliul General si in Consiliile LOcale ale sectoarelor.
   2. Arestarea lui Sorin Oprescu ne-a schimbat strategia de comunicare si anumite lucruri nu am apucat sa le facem in ordinea in care le planuisem. O sa remediem, fiti sigur.
 • Nu vedeti... (Luni, 12 octombrie 2015, 23:53)

  Teo [anonim]

  ... sinergii cu partidul M10? (Monica Macovei)?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:05)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Teo

   Pentru moment ne concentram pentru promovarea mesajului nostru catre bucuresteni.
 • rezultate (Marţi, 13 octombrie 2015, 1:18)

  Tovarasu' Spirala [utilizator]

  Credeți ca dacă veți fi ales nu veți fi tot o dezamăgire ca și iohanis?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:07)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

   Eu mi-am petrecut 10 ani din viata ca sa ma bat pentru niste principii. Daca v-as dezamagi ar insemna si ca mi-as bate joc de 10 ani din viata.
 • PUZ Palatul Stirbei (Marţi, 13 octombrie 2015, 1:37)

  Gabriel Iacob [anonim]

  Intrebarea nr. 1: Daca veti fi primar general, il veti destitui pe arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, pentru avizul preliminar de urbanism dat proiectului imobiliar din spatele Palatului Stirbei, dumneavoastra cunoscind in detaliu situatia acestui PUZ si ilegalitatea semnarii de catre Ghe. Patrascu a acestui aviz?
  Intrebarea 2: Daca veti fi primar general, il veti da in judecata pe actualul proprietar al Palatului Stirbei pentru distrugerile pe care le-a adus acestui monument istoric de clasa A, dupa cum a demonstrat arhitectul Adrian Balteanu in disertatia sa publica despre Palatul Stribei?

  Va multumesc.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:09)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gabriel Iacob

   1. Da. Pentru multe acte semnate de arhitectul sef Patrascu, multe din ele anulate definitiv de instante.
   2. Da. Pentru multe alte monumente voi aplica sanctiunile legale, mergand pana la expropriere (cu scaderea valorii daunelor produse), realizarea unui studiu de vrestaurare si vinderea cu obligatia de respectare a proiectului de restaurare.
 • Intrebari (Marţi, 13 octombrie 2015, 2:03)

  Marius [anonim]

  1.Cum veti rezolva situatia celor 2 regii enorgofage?
  -RADET si fuziunea sa cu ELCEN
  -RATB cand vom putea toti bucurestenii ca in capitala ESTONIEI sa circulam gratuit cu mijloacele de transport in comun acest lucru va degongestiona traficul extrem de aglomerat in capitala
  2.Cum veti rezolva problema lipsei parcarilor si a spatilor verzi dar si a constructilor ridicate fara autorizatie?
  3.IN cazul ca veti fi ales primar general cum va veti desfasura activitatea cu un consiliu ostil dumneavoastra fiind independent dar a sistemului de spagi din primaria generala a capitalei il veti putea eradica?
  VA DORESC MULT SUCCES
  CU RESPECT,
  MARIUS.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:17)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius

   1. Despre RADET am vorbit mai sus
   Nu cred ca pretul calatoriei este problema RADET, ci faptul ca orarul este impreevizibil, faptul ca dureaza mai mult o calatorie cu RATB decat cu autoturismul (lipsa liniilor unice) si conditiile adesea necivilizate de calatorie.

   2. Parte a strategiei de trafic este si construirea de parcari publice langa inelul principal de circulatie si la intrarile mari in oras (park and ride). Pentru necesarul de alte parcari vom vedea cu studii de trafic dupa ce rezolvam problema centurii si a transportului in comun.

   Pe problema spatiilor verzi am raspuns mai sus.

   3. Foarte multe din atributiile primarului general sunt independente de relatia cu Consiliul General: are in subordine toti functionarii, deci poate sa impuna standarde de eficienta; organizeaza licitatiile, pe care le poate face pe bune; poate face toata administratia transparenta. In negocierea cu Consiliul General, daca primarul dovedeste ca are sprijinul popular, e greu ca Consiliul sa nu-l urmeze.
 • ONG (Marţi, 13 octombrie 2015, 2:40)

  George [anonim]

  Domnule Nicusor Dan, ce v-a facut sa va extindeti interesul si pentru alte cauze in afara de cele legate de Bucuresti?

  Va intreb, pentru ca de cand numele d-voastra a fost asociat cu nume si ONG-uri dubioase, sponsorizate intr-un de persoane dubioase, v-am privit mai cu bagare de seama. Si pot sa va garantez ca nu sunt sigurul care gandeste asa.

  In acelasi timp apreciez implicarea d-voastra in chestiuni de genul "Cathedral Plaza", dar trebuie sa recunosc ca mi-ar placea sa nu va mai vad asociat cu astfel de personaje.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:20)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Statutul Asociatiei Salvati Bucurestiul prevede niste obiective speciale pentru Bucuresti si generale pentru Romania.

   Cand au fost chestiuni importante din afara Bucurestiului, de exempl;u Rosia Montana, am actionat in baza obiectivelor din statut.

   Nu cunosc ONG-uri dubioase cu care sa ma fi asociat si cu atat mai putin finantari dubioase pe care sa le fi primit.
 • DAVID SI GOLIAT (Marţi, 13 octombrie 2015, 2:46)

  Susufler0 [utilizator]

  domnule nicusor dan, candidati ca independent, nu ca "independent" sustinut de un mare partid, cum a fost cazul lui sorin oprescu. 1.cum credeti ca veti putea castiga impotriva unui astfel de "candidat" independent ? monica macovei vrea sa-si tracteze partidul in alegerile locale si pt. asta candideaza si ea la primaria capitalei. 1 bis. cum credeti ca veti putea castiga impotriva unui astfel de candidat, care are in vedere acelasi bazin electoral ca si dvs ? un fost primar sustinut de o alianta de partide a candidat la primaria capitalei, cerand bucurestenilor sa-i de si consiliul general de care avea nevoie pt.a-si putea duce la capat proiectele. partial bucurestiul i l-a dat, dar si asa tot a intampinat mari dificultati in activitate. 2. cum credeti ca veti putea castiga impotriva unui candidat care spre deosebire de dvs. are si va avea in consiliu consilieri de aceiasi culoare politica ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:23)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Susufler0

   1. Sa ne uitam si ce vor cetatenii. Jumatate din ei au declarat ca vor un primar din afara actualei clase politice.

   1bis. Sa vedem mai intai candidatii si mai ales programele fiecaruia.

   2. Acesta este sensul Uniunii Salvati Bucurestiul o candidatura la primarie sustinuta de o lista de candidati in Consiliul General. Plecam deci de pe aceleasi pozitii.
 • Pentru un (Marţi, 13 octombrie 2015, 2:49)

  gigifisiune [utilizator]

  candidat care isi petrece timpul prin Control si alte baruri din Bucuresti, cum credeti ca veti face fata valurilor de golani care vor veni cu propuneri de "shmenueri" la dvs?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:27)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigifisiune

   Marturisesc ca am fost in Control de doua ori in ultimii 10 ani si ca mi-ar fi placut sa merg mai des.
   Nici in alte baruri n-am mai prea iesit in ultimii 10 ani, din lipsa de timp, desi nu mi-ar fi displacut.

   E foarte simplu. Respectand legea si procedurile. Spre deosebire de oameni din actuala clasa politica, nu datorez nimanui nimic. Doar respect celor care au lucrat voluntar in campaniile din 2012 si 2016.
 • Fostul "Micul Paris" (Marţi, 13 octombrie 2015, 5:34)

  gigiN [utilizator]

  Buna ziua,domnulre Dan
  1.Veti candida in 2016 pentrru primaria Bucuresti ? Daca da,aveti de acum votul meu.
  2.Credeti ca exista,pana la urmatoarele alegeri,vreo sansa reala de a "extermina" enorma mafie din toate primariile Bucurestiului ?
  Va multumesc.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:30)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigiN

   1. Da, in numele Uniunii Salvati Bucurestiul, care va propune candidati si la primariile de sector si in consiliul general si in consiliile locale ale sectoarelor.

   2. DNA face o parte din treaba.

   Prin proiectul nostru de curatenie generala in primariile din Bucuresti, daca vom forta primariile sa publice contractele din ultimii trei ani si sa lase auditate aceste cheltuieli, vom putea reduce mafia pe partea de achizitii publice.
 • PUZ Nord Baneasa (Marţi, 13 octombrie 2015, 7:11)

  vmh [utilizator]

  Intrebarea nr.1: Anul trecut CGMB a aprobat PUZ Zona de Nord - 30 Ian 2014. Ce parere aveti de demersul Jandarmeriei de a contesta in instanta acest PUZ considerand ca a fost aprobat ilegal si ca o buna parte din aria respectiva se afla in zona de siguranta a poligonului unde exista riscul sa fi impuscat la propriu desi sunt nenumarata case si blocuri construite?
  http://www.asociatiacartierpadureabaneasa.ro/vesti-bune-apropo-de-poligon/
  O mare parte din proprietarii de acolo au terenurile mostenite de la bunici, acestia fiind rasplatiti de statul roman in calitate veterani de razboi.


  Intrebarea nr.2: Ce veti face pentru a dezvolta zona avand in vedere ca este in intravilan Bucuresti - Sector 1?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:35)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui vmh

   1. Cunosc problema. Sunt niste probleme cu PUZ-ul, de exemplu soselele cu sase benzi in interiorul zonei, mult disproportionate. In disputa intre proprietari si jandarmerie, evident au dreptate proprietarii. Nu poti sa ai poligon de tragere in intravilan.

   2. Vom corecta prevederile PUZ pe problemele semnalate, in urma unor dezbateri publice, si vom permite dezvoltarea zonei.
 • Ce va diferentiaza de ceilalti candidati (Marţi, 13 octombrie 2015, 7:57)

  L. Pop [anonim]

  1. Ce proiecte publice ati avut de la ultimele alegeri pentru Primaria Capitalei, care sa va recomande ca bun administrator al Capitalei ?
  2. Care sunt, din punctual dvs de vedere, cele mai importante trei masuri pe care le veti lua dupa alegeri in scopul combaterii coruptiei generalizate de la Consiliul General, Primaria Capitalei dar si de la primariile de sector?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:45)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui L. Pop

   1. Cele mai importante:

   Proiectul juristurban.ro prin care am oferit consultanta cetatenilor afectati de probleme de urbanism si am sistematizat, intr-un limbaj accesibil, informatia juridica.

   Un alt proiect prin care am obligat primariile din Bucuresti, Directia pentru Cultura si Agentia de Mediu sa faca public traseul care se finalizeaza cu autorizatia de construire.

   Am mai castigat un proces, de partea primariei, in care i se solicitau primariei 20 milioane euro.

   2. Pentru coruptia din achizitiile publice: sistemul on-line cu trei paliere: facturi, contracte, executie bugetara de care am vorbit mai sus. Licitatii pe bune, asa cum am descris mai sus.

   Pentru coruptia din zona imobiliara: proceduri in emiterea documentatiilor de urbanism si a autorizatiilor de construire care sa limiteze la minimum marja de apreciere a functionarului.

   In general, sisteme informatice de urmarire a parcursului actelor din primarie.

   E util sa mentionez ca dispozitiile cu caracter normativ ale primarului general sunt obligatorii pentru primarii de sector.
 • Cum comentati ca PNL nu si-a asumat PBM (Marţi, 13 octombrie 2015, 8:03)

  Sabin [anonim]

  Buna ziua,

  Cum comentati ca PNL nu si-a asumat PBM si ca dl. Pieptea (tot PNL) a demisionat si a revenit ca si viceprimar (vezi declaratia http://www.romanialibera.ro/politica/partide/alina-gorghiu--pnl-nu-si-a-asumat-un-interimat-la-pmb-pentru-a-nu-vulnerabiliza-locuitorii-capitalei-396206)

  Multumesc,
  Sabin
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:48)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sabin

   E o dovada a faptului ca a fost o mafie generalizata in administratia primariei, iar incercarea de controlare cu cateva luni inainte de alegeri ar fi fost riscanta, cu atat mai mult cu cat PNL a fost complice.
 • Castigarea alegerilor (Marţi, 13 octombrie 2015, 8:46)

  termopan [utilizator]

  Buna ziua,

  Eu am toata increderea in Dvs. Cum o sa castigati alegerile impotriva partidelor mari?

  Ce planuri aveti pentru descurajarea utilizarii autoturismului in oras si cum vedeti transportul alternativ?

  Multumesc.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:49)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui termopan

   Alegerile le castiga alefgatorii mai mult decat candidatii. Daca oamenii care vor o reala schimbare in oras o vor dori suficient de mult si vor reusi sa convinga si pe altii sa o faca, vom castiga.

   Am raspuns mai sus.
 • Cartier ANL Henri Coanda (Marţi, 13 octombrie 2015, 8:49)

  dinica [anonim]

  Stimate Domnule Viitor Primar General,

  Va rog sa va expuneti parerea despre situatia cartierului ANL Henri Coanda, inclusiv lotul Voluntari.

  Acum 11 ! ani am contractat o locuinta ANL, bazandu-ma pe o conventie a primariilor.

  Ca sa fie clar, sunt un inginer obisnuit, si m-am zbatut sa pot face fata conditiilor(avans din imprumuturi personale, credit ipotecar la banca, lupta cu pilosii la repartitie).
  In principal, este datoria Ministerului Dezvoltarii si Primariei sa termine acest proiect.
  Suntem circa 5000 de persoane, care am fost prejudiciati grav.
  Pana acum toata lumea a mintit. Am mai avut de luptat si cu mafia imobiliara, care nu doreste executia unui cartier civilizat, cu adaosuri normale.

  Care este pozitia Dumneavoastra fata de situatia acestui cartier?

  Cu Stima, in asteptarea unui raspuns onest.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:53)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui dinica

   Primaria trebuie sa se achite de toate obligatiile privind utilitatile la care s-a angajat si care i-au fost stabilite prin decizia definitiva pronuntata de instanta.
 • Intrebare (Marţi, 13 octombrie 2015, 8:57)

  placintacubranza [utilizator]

  Cum veti convinge oamenii ca nu avem nevoie de inca 20 pasaje si bulevarfe mai largi? Majoritatea bucurestenilor nu inteleg concepte simple si verificate in alte tari, cum ii veti convinge sa va voteze cand lor li se pare ca vreti sa stopati dezvoltarea orasului? Si ca cladirile construite ilegal ar trebui pastrate daca arata bine? (pentru multi romani legea este cel mult orientativa)
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:55)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui placintacubranza

   Un primar care dovedeste ca lucreaza in sprijinul comunitatii, si o vom dovedi, poate sa convinga cetatenii cu exemple din lumea catre care toti aspiram.

   Problema este ca pana acum primarii erau ei insisi convinsi ca trebuie pasaje peste pasaje.
 • Viziune termen lung (Marţi, 13 octombrie 2015, 9:27)

  Martinezu [utilizator]

  Care este principala schimbare pe care o vedeti in aspectul orasului si cum se vor vedea primii pasi in aceasta schimbare?
  Va ginditi la o solutie pe termen lung a traficului care literalmente omoara cetatenii?
  Exista o vorba, spusa se pare de niste straini...Ziceau ca nu au mai vazut localitate in lumea asta unde pietonii merg pe strada si masinile pe trotuare. Ce aveti de gind in acest sens?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 0:57)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martinezu

   In privinta traficului am raspuns pe larg mai sus.

   In plus fata de proiectele de care am vorbit, trebuie sa punem ordine in activitatea primariei. Ordine in acte, proceduri administrative clare, rezolvarea dosarelor de retrocedare, cadastru in format GIS.
 • Cum vei curata propria ograda? (Marţi, 13 octombrie 2015, 10:09)

  benicio [utilizator]

  Salut, Nicusor Dan. Sunt la curent cu ideile tale privind managementul orasului, dezvoltarea armonioasa a acestuia, grija fata de patrimoniu, spatii verzi, trafic mai uman. O singura intrebare am, care mi-a scapat din cele cateva interviuri in care ti-am auzit ideile (cu care sunt 100% de acord): Cum vei gestiona alinierea la interesele si valorile tale a celorlalti angajati din primarie? Pentru ca sunt sigur ca mai mult de jumatate (ca sa fiu rezonabil) din angajati sunt invatati bine de tot cu spaga, cu cumetriile de tot felul, cu aranjamentele. Adica le-a intrat pana in maduva spinarii. Cum vei face sa le scoti din cap magariile? Cum ii vei exorciza?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:00)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui benicio

   Voi putea schimba echipa de directori, multi dintre ei comitand ilegalitati, voi aduce oameni cu experienta manageriala pe pozitii de directori. Vom reduce astfel problema de la 1000 de oameni in primarie la 50 de oameni intr-o directie.

   Raspunsul e simplu: standarde de eficienta si proceduri clare, neinterpretabile.
 • transparenta decizionala (Marţi, 13 octombrie 2015, 10:14)

  snowflake [utilizator]

  Administratiile locale si centrale atat din Bucuresti cat si din restul tarii sunt foarte opace. Nu informeaza si nu consulta cetatenii. Aveti da gand sa transparentizati mecanismul decizional din interiorul primariei generale daca veti castiga alegerile? Daca da cum si in cat timp? Daca nu de ce nu?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:01)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui snowflake

   Da. Cum am spus mai sus, printr-un sistem IT de management al documentelor, care sa faca tot sistemul transparent.
 • Castigare alegeri fara sprijin politic (Marţi, 13 octombrie 2015, 10:24)

  Radu R [anonim]

  Sunt oameni care v-ar vota dar care considera ca, fara sprijin politic, nu ati putea castiga alegerile. Sau sunt altii care considera ca, in cazul in care ati castiga alegerile, nu ati putea sa implementati programul dumneavoastra datorita faptului ca nu veti avea sprijinul consiliului. Ce le-ati spune acestor oameni ca sa va sustina? Multumesc.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:03)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Radu R

   Am raspuns mai sus.
   1. Sunt atributii extrem de importante ale primarului care nu depind de consiliu: toti functionarii, licitatiile, transparenta.
   2. Un primar cu un mare sprijin popular are un ascendent urias in fata consiliului.
 • Strategie electorala mai buna (Marţi, 13 octombrie 2015, 10:44)

  mihai [anonim]

  Poate ar fi cazul totusi si sa va faceti cunscut printre alte categorii din Bucuresti. Dvs. sunteti cunoscut numai de o nisa mica din Bucuresti, un fragment din cei cu studii superioare intre 25-40 de ani. Trebuie sa va reganditi campaniile. De ce nu va aliati cu Monica Macovei? Asa nu va compromiteti. Apoi are si ea un fragment mic din electorat. Fragementul ei plus fragmentul dvs are putea sa insemne biletul de intrare in CGMB.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:05)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihai

   Sa vorbim pentru moment de proiectul pentru Bucuresti si de oamenii pe care Uniunea Salvati Bucurestiul ii aduce.
 • Lista (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:01)

  RaduMischie [utilizator]

  Daca ati avea sprijin total al CGMB, care ar fi primele cinci proiecte majore pe care le-ati initia?
  Multumesc
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:08)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui RaduMischie

   1. Centura
   2. Sistemul de termoficare
   3. Crese si gradinite, scoli publice
   4. Parc urias de-a lungul lacurilor din nordul Bucurestiului
   5. Centre de cartier cu biblioteci publice, proiectii de filme, locuri de intalnire, locuri pentru practicarea sportului gratuit
   6. Recuperarea pietelor agroalimentare si pret zero la tarabe pentru stimularea producatorilor.
 • Alegeri (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:08)

  Codo [anonim]

  Dle Dan, dat fiind sistemul de alegeri intr-un singur tur, abordarea campaniei implica eforturi sustinute si nu numai in mediul online. Fara voturi din partea claselor populare imi pare imposibila victoria. In acest sens v-ati gandit/aveti in lucru colaborari cu nume cunoscute care sa corespunda valorilor pe care le promovati? Imi inchipui ca sunt greu de gasit dar de ex partidul monicai macovei nu are inca un candidat si mi s-ar parea firesc sa va sustina. Sau daca PNL ar mai avea o urma de judecata intacta, v-ar sustine fara sa ceara favoruri in schimb. Care e stadiul acestor discutii?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:09)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Codo

   Am raspuns mai sus. Pentru moment de concentram pentru ca mesajul Uniunii Salvati Bucurestiul sa ajunga la cat mai multi oameni.
 • Piste de biciclete (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:08)

  Dorobantu [anonim]

  Domnule Nicuşor Dan, ce soluţie aveţi pentru bicicliştii care devin din ce în ce mai mulţi în capitală şi care vor să se poată deplasa decent pe străzile acesteia?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:10)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dorobantu

   Am raspuns mai sus. REtea de piste de biciclete care sa-ti permita sa mergi cu bicicleta la serviciu. Dar problema se rezolva integrat cu celelalte solutii pentru trafic.
 • Infrastructura rutiera / centru (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:13)

  Steli89 [anonim]

  1. Avand in vedere ca subiectul transportului in comun/pistelor de biciclete a tot fost mentionat, va intreb: aveti si vreun plan pe partea de infrastructura rutiera? Ce opinie aveti despre inelul median (sau jumatatea care exista in prezent)? Ati dori inchiderea lui?

  2. Ce zone din centru(l vechi) ar fi urmatoarele pe lista transformarii in zona pietonala? Ce idei ati avea in privinta zonei Mosilor Vechi / Coltei / Sf. Gheorghe?

  Va multumesc.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:12)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Steli89

   1. Inelul median este o ideebuna, dar nu la gabaritul din proiectul primariei. E absurd sa ai centura cu doua benzi pe sens si inelul median in oras cu trei benzi pe sens.

   2. Suorafata pietonala trebuie sa creasca, dar unde exact trebuie sa stabileasca un studiu integrat care sa tina cont de toate aspectele. Sunt specialisti care satiu sa il faca.
 • Siguranta cetateanului (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:14)

  Adri70 [utilizator]

  Buna ziua. As fi bucuros daca ati constata, macar, ca siguranta cetateanului este "la pamant" in acest oras. Politia comunitara este ca si inexistenta. Golanii fac, practic, legea in cartiere si in parcuri... daca li se atrage atentia sa nu mai arunce cutia de bere pe jos, baga cutitul in noi (cunoasteti, probabil, cazul...). Nu poti merge cu copilul pe trotuar fara ca acesta sa auda injuraturi... cu greu mai poti gasi o banca intr-un parc, fara sa aiba si gramada de coji de seminte langa ea... de asemenea, zgomot de manele, tevi de esapament modificate ca sa "se auda" etc, la tot pasul... INTREBARE: aveti in plan si o reforma a acestei institutii care ar trebui sa asigure linistea si ordinea in spatiul public? Aveti vreun plan prin care sa eliminati indolenta agentilor de politie? daca nu, ma puteti contacta si va spun eu ce trebuie facut...
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:15)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adri70

   Aveti dreptate. Politia locala este o rusine.
   Ca si pentru ceilalti functionario publici, solutia este: reglementari clare pentru ordinea publica, inclusiv amenzi pentru aruncarea de gunoaie, proceduri clare pentru agentii de politie. Iar cine incalca procedurile afara.
 • Extinderea orasului (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:17)

  sands [utilizator]

  Doua intrebari :

  1) Pana acum avem numai exemple negative in ceea ce priveste planurile urbanistice inexistente sau ne-updatate cerintelor ori pur si simplu nerespectate prin aprobarea a zeci, mii de exceptii si de planuri de "detaliu". Rezultatele sunt dezastruoase in zone ca Baneasa, Militari(rosu),Bucurestii Noi, etc. Ce veti face sa nu se mai repete ?

  2)Cand vine vorba de dezvoltarea unui cartier NOU la marginea Bucurestiului, in ce ordine ati planifica urmatoarele: a) infrastructura rutiera si feroviara b) infrastructura apa, canal , electrica c)Aprobarea de constructii conforme planului urbanistic d) parcari, scoli , gradinite, spitale, spatii verzi ? Pana acum nu am vazut decat C-A-B-D. ...si de fiecare data nu mai e loc pentru D.

  3) Care credeti ca sunt zonele limitrofe Bucurestiului in care municipalitatea trebuie sa investeasca pentru extindere ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:20)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui sands

   1. Planurile urbanistice trebuie sa fie pentru detalierea lucrturilor pe care PUG-ul nu le poate prevedea, nu pentru exceptii. DEzvoltarea urbana stabilita prin PUG, in mod integrat.

   2. Am vazut recent un exemplu la Hanovra.
   A-B. Studierea legaturii pe transport si uytilitati cu orasul.
   C-D. Planificarea urbana care sa prevada toate functiunile necesare.

   3. Trebuie sa fie rezultatul noului PUG. Intuitiv, zona agricola din sud vest de pana in centura ar trebui dezvoltata.
 • Bdul UNIRII (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:22)

  Alexandru [anonim]

  Buna ziua domnule Dan,

  1) cum vedeti proiectul de amenajare al bulevardului Unirii, portiunea dintre Piata Unirii si Piata Constitutiei, asa cum a fost propus de PMB prin PIDU?
  2) ce masuri veti lua impotriva primariei sector 3 si a primarului Negoita care a amenajat ilegal portiunea dintre Piata Unirii si Piata Alba Iulia a Bdului Unirii , de ce nu ati sesizat la timp distrugerea spatiului verde de pe acest bulevard si cum intentionati sa reparati situatia?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:23)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru

   1. O propunere interesanta, la care insa cetatenii au contraargumente consistente. O dezbatere serioasa este necesara inainte de implementare.

   2. Din cate cunosc fapta este deja in ancheta.

   Nu am avut resurse sa o facem, cumn nu am avut resurse pentru multe altre lucruri nocive. Suntem o asociatie cu capacitate juridica limitata.
 • Cladiri istorice (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:30)

  mihai2001 [utilizator]

  Cum intentionati sa protejati cladirile istorice de termopanul alb si izolatia exterioara din expandat?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:24)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihai2001

   Prin respectarea legii.
   Nicio lucrare fara panou si autorizatie.
   Nicio autorizatie fara avizul CZMI si fara verificare in PMB.

   Si prin promovarea proiectelor de izolare care nu afecteaza valoarea de patrimoniu.
 • Centura capitalei (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:31)

  Adrian [anonim]

  1. Ungaria, la fel ca si Romania, a facut parte din acelasi "bloc comunist". Astazi Budapesta are o sosea de centura completa cu 3 benzi pe sens. Intrebare: care credeti ca este solutia cea mai buna pentru ca si Bucurestiul sa aiba o sosea de centura completa cu 2 benzi pe sens (momentan are 2 benzi partiale) si in cat timp credeti ca se poate face acest lucru?
  2. Tot in Ungaria, daca locuiesti la 30 de km de Budapesta nu esti rupt de capitala, ai trenuri rapide incalzite, cu WiFi care circula cu viteza de pana la 120 km/h si care ajung in sub 20 de minute la prima statie de Metrou. Intrebare: Credeti ca primaria Bucurestiului se poate implica in rezolvarea unui proiect asemanator?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:26)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian

   1. Am raspuns mai sus. Partemeriat cu CNADR, cu contributie in bani a municipalitatii.

   2. Solutia este un metrou usor pe infrastructura CFR, care are centura CFR si gari interioare, pentru ca liniile CRR au avantajul ca nu se intersecteaza cu soselele.
 • Pt sector 2 si contra proiecte penibile! (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:52)

  Bucuresteanca din sectorul 2 [anonim]

  Dle Nicusor Dan,

  V-am sustinut si in 2012 si am sa va sustin si in 2016, pt ca dvs si cei ce vi se alatura sunteti singura sansa a acestui oras. Am 2 intrebari pt dvs:
  1. Ce puteti face in sectorul 2, pt a nu mai arata ca un santier, pt a se circula mai omeneste si pe jos si cu ratb-ul, pt a nu mai inghiti atata praf si a avea mai multa verdeata.
  2. Cum se poate rezolva in zilele f ploioase, sa nu mai inotam prin Bucuresti, iar in iernile pline de zapada, sa nu mergem printre munti de zapada cu noroi? Mai ales ca vine iarna, iar ploile deja au inceput.

  Va multumesc si BAFTA!
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:31)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bucuresteanca din sectorul 2

   1. Faptele semnalate se rezolva prin:
   planificarea atenta, inca de la nivelul caietului de sarcini, al lucrarilor publice, care sa dureze cat mai putin
   controlul santierelor in curs, care e inexistent
   pe chestiunea RATB si spatii verzi am raspuns mai sus.

   2. Chestiunea apei se rezolva, din nou de la nivelul caietului de sarcini, pentru buna directionare a apei de pe sosea si prin refacerea, acolo unde este cazul, a retelei de canalizare, aici trebuie sa privim in detali vcontractul cu Apa Nova sa le vedem obligatiile la care s-au angajat.

   Chestiunea zapezii, din nou de la caietul de sarcini, cavi nu este singurul oras in care ninge, desi autoritatile pare ca desvopera asta in fiecare an.
 • Litigiu Logofăt Luca Stroici, nr.11 - Nusco Imobil (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:55)

  Alexandru AMBRUȘ [anonim]

  Bună ziua,
  Acum aproximativ două luni, i-am prezentat domnului Nicușor Dan litigiul dintre Asociația de Proprietari din Str. Logofăt Luca Stroici, nr.11 și S.C. Nusco Imobiliare, care durează de ani de zile și având ca un ultim rezultat o Ordonanță Președințială, care suspendă continuarea construcției în cauză.
  În urma discuției cu domnul Nicușor Dan, mi-a lăsat de înțeles că este familiarizat cu litigiul, și întrebându-mă mai departe ce este de făcut în această situație,, i-am replicat că este necesară intervenția unui executor judecătoresc, care să aplice litera legii. Înțelegerea telefonică pe care am avut-o a fost să ne auzim ulterior, fapt care nu s-a mai realizat, deși eu am tot incercat să-l contactez telefonic pe acest domn.
  Cele două întrebări ale mele sunt următoarele:
  1. De ce a adoptat o astfel de atitudine domnul Nicușor Dan ?
  2. S-a împrietenit cumva domnul Nicușor Dan cu familia Nusco ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:37)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru AMBRUȘ

   A durat mai mult pana am avut un raspuns, iar in acel moment din eroarea mea nu am mai avut numarul dumneravoastra de telefon pentru a va contacta.

   Din pacate, dupa consultarea cu mai multi juristi, a rezultat ca solutia executorului judecatoresc care sa inchida santierul nu este posibila, pentru ca dispozitia judecatoreasca este doar de incetare a lucrarilor, iar o sigilare a santierului ar excede ceea ce a dispus instanta, afectand dreptul de proprietate, de paza, etc.
 • Oameni (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:58)

  Cezar Crican [anonim]

  Eu banuiesc ca spaga este generala in administratia locala. Resursa umana este cea mai importanta. Este posibila schimbarea acesteia din radacini?
  Un om nu este suficient pentru a schimba un oras dirijat de cateva sute sau chiar mii de functionari.
  sau este?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:38)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cezar Crican

   Am raspuns mai sus. Primarul schimba directorii. De acolo, standarde de eficienta si proceduri.
 • pe scurt (Marţi, 13 octombrie 2015, 11:59)

  florina apostol [anonim]

  de ce ne promiteti aceleasi tampenii ca toti ceilalti candidati cand tot ce vrem e sa stim cati bani are primaria si pe ce proiecte se duc?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:39)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui florina apostol

   Perfect. Va invit sa strangeti semnaturi in campania niastra Curatenie generala in primariile din Bucuyresti.
 • /// (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:08)

  Adi [anonim]

  Bună ziua,

  Aș dori să vă întreb cum vă gândiți strategia politică pentru a ajunge primar general? Sunteți dispus să asumați sprijinul unor partide care în prezent sunt în consiliul general al capitalei, sau veți miza strict pe sprijinul USB-ului?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:40)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adi

   Pentru moment sa ne concentram pe proiectul Uniunii Slvati Bucurestiul pentru Bucuresti si sa incercam sa il facem cunoscut cat mai multor bucuresteni.
 • pe scurt (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:17)

  stefan nicolae [anonim]

  1. cum veti transforma like-urile in voturi? (la ultimele alegeri, daca-mi aduc bine aminte, oamenii dadeau like de la umbra unei beri fara sa voteze)
  2. cum veti incuraja transportul alternativ? (mijloace de transport in comun, biciclete, pietonal)
  3. cum veti sa cresteti implicarea oamenilor in comunitatea din care fac parte (de ex. cartier, sector, bucuresti)?
  4. v-ati gandit la o schema de sprijin a comunitatilor locale (de ex. google "foaia de tei")?
  5. cum veti imbunatati facilitatile acordate familiilor? si la ce facilitati v-ati gandit?

  Cu respect,
  Un sustinator cu stampila.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:45)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui stefan nicolae

   1. Au fost foarte multe like-uri transformate in voturi si multi oameni care au plecat la ora potrivita din Vama Veche.
   2. Am raspuns mai sus.
   3. Pot doar sa aduc in dezbatere publica reala problemele care iii intereseaza. In rest, o relatie este de obicei in doua directii.
   Totusi, voi incuraja concursuri de proiecte pentru comunitatile locale.
   4. Am raspuns la 3.
   5. Cea mai importanta. Crese si gradinite publice pentru toti copii. Scoli suficiente pentru ca toti copiii sa invete de dimineata si sa putem organiza after-school-uri accesibile.
 • continuare (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:27)

  stefan nicolae [anonim]

  6. cum veti transparentiza administratia locala? aveti in plan extinderea portalurilor existente cu mai multe informatii despre

  7. ce masuri veti lua impotriva certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de constructie care distrug cartierele de case...care au mai ramas? daca te plimbi pe strazi nu poti sa nu observi colosii cu 2-5 etaje mai inalte decat restul caselor?

  8. aveti un plan de transparentizare a activitatii personalului: cv-uri publice cu statistici legate de activitatea fiecaruia? de ex. as vrea sa vad si eu ce fel de cladiri aproba unul de la urbanism cu o statistica de ex. regimul de inaltime aprobat raportat la regimul de inaltime mediu din jurul cladirilor autorizate.

  9. in ce fel planuiti sa adresati problema zonelor foarte sarace (rahova, ferentari). stiu ca tine de primaria de sector, dar totusi...

  10. va ganditi sa deschideti noi parcuri?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:49)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui stefan nicolae

   6. Am raspuns. Sistem IT de management al documentelor cu tot ce e de facut public facut public.
   7. Respectarea legii. Proceduri clare pentru functionarii din toate cele 7 primarii pentru a nu mai "gresi" la certificate si autorizatii.
   8. Aici va referiti exact la procedura clara de aprobare a unei autorizatii la care ma refer si eu.
   9. Am raspuns mai sus. Solutie integrata, educatia, un element foarte important.
   10. Da, unul urias in juril lacurilor din nord. Cat mai multe altele mici, dar ne trebuie cadastrul proprioetatilor publice.
 • Traficul auto si parcarile (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:31)

  valy [anonim]

  E evident ca problema principala a orasului este traficul auto. solutiile sunt cunoscute, aplicate si de altii., trebuie sa existe doar vointa. Tot legat insa de traficul auto, ati avea in vedere si rezolvarea problemei lipsei de locuri de parcare in multe cartiere, prin metoda construirii de parcari supraetajate intre blocuri? Aceasta solutie ar duce la eliberarea unei benzi de circulatie care poate fi folosita in unele cazuri chiar ca banda pentru RATB, si in plus ar putea rezolva problema locurilor d eparcare de resedinta
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:50)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui valy

   Am raspuns mai sus.
 • ultima (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:32)

  stefan nicolae [anonim]

  exista posibilitatea de a crea spatii verzi pe terasa blocurilor, dupa cum am vazut in alte orase europene. aveti in plan asa ceva? este fezabil? ma gandesc ca aceste spatii ar putea sa ajute la curatarea atmosferei, chiar daca nu sunt vizibile/accesibile pentru locatari.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:51)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui stefan nicolae

   Pentru moment e esential sa nu le mai pierdem pe cele gratuite de la sol.
 • estimare (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:36)

  Alexandru [anonim]

  1.Ce obiective concrete va asumati a fi indeplinite dupa primele 12 luni ale unui eventual mandat de primar general?

  2.Sunteti in tratative cu vreun partid politic pentru sustinerea candidaturii dvs?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:54)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru

   1. Sistemul on-line de urmarire a cheltuielilor.
   Audit pe cheltuirea banilor din ultimul mandat.
   Audit pe functionarea departamentelor.
   Inceperea parteneriatului cu CNADR pentru centura.
   Inceperea programului pentru refacerea sistemului de incalzire.
   Demolarea Cathedral Plaza.

   2. Nu.
 • Parc Plumbuita (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:37)

  Andrei [anonim]

  Parcul Plumbuita a fost retrocedat ilegal prin faptul ca primaria a omis sa arate in fata instantei actele care dovedeau ca acolo nu a fost o nationalizare ci o expropriere legala. Fostul detinator al terenului a fost despagubit deja de statul roman. Primaria Capitalei nu a prezentat documentele in instanta si astfel instanta a retrocedat o mare parte a parcului Plumbuita.
  Ce veti face in privinta asta?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 1:56)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Pe tot ce inseamna proprietate publica si retrocedare vom verifica daca se mai poate contesta ceva.

   Momentan, prin asociatie, suntem intr-un litigiu in care contestam defrisarea partiala a parcului si transformarea in parc de distractii.
 • APANOVA (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:44)

  Diana Moldovan [anonim]

  Buna ziua,

  Credeti ca exista vreo sansa ca bucurestenii sa-si recupereze banii dati in plus la Apanova? Ma refer la pretul marit cu acordul consilierilor corupti.

  Va multumesc si va doresc succes la alegeri :)
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:00)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Diana Moldovan

   Teoretic da. Trebuie dovedit ca pretul a fost marit artificial. Am auzit si opnia conform careia ptretul a fost marit pentru a compensa obligatii neonorate ale municipalitatii. O analiza a contractului, cu obligatiile partilor, ar da raspunsul.
 • Pasaj Ciurel (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:49)

  Tommy [anonim]

  Buna ziua domnule Nicusor Dan

  Apreciez mult munca dvs si initiativele pentru conservarea si pastrarea spatiilor verzi si ale monumentelor bucurestene

  As aprecia mult ajutorul dvs. pentru urmatoarea problema.

  Familia mea detine un teren in zona podului Ciurel, pe traseul viitoarei strapungeri splai-autostrada A1,
  teren achizitionat in 2001.
  .

  de 14 ani asteptam o decizie definitiva, fie sa se faca pasajul si sa fim expropriati, fie sa nu sa mai faca si sa putem vinde terenul
  .

  se intampla sa cunoasteti o asociatie de proprietari care sa faca diverse actiuni pentru a-l pistona pe domnul primar?
  .

  va multumesc mult, imi cer scuze daca am scris cam mult
  .

  O zi placuta
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:03)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tommy

   Proectul ar fi extrem de nociv pentru oras, atat prin faptul ca ar incuraja tranzitarea Bucurestiului prin Piata Unirii cat si prin poluarea bazinului de apa potabila de la Rosu.

   Proiectul, desi suspendat in instanta, a continuat cu alocarea de bani publici.

   In opinia mea nu se va face niciodata, spre binele orasului.

   Contactati-ne la asociatie si va punem in legatura cu asociatia de proprietari.
 • Doua intrebari (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:49)

  dice [anonim]

  1. Cum veti proceda cu constructiile ridicate fara autorizatie, daca judecatorii au stabilit definitiv ilegalitatea?
  2. Cum veti proceda daca consilierii vor impiedica orice proiect al dumneavoastra?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:05)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui dice

   1. Cele care nu corespund indicatorilor zonei pentru a putea intra in legalitate vor fi demolate.

   2. Am raspuns deja. E o negociere in care pozitia primarului e foarte puternica daca are cetatenii in spate.
 • Exproprieri Ciurel (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:53)

  Tommy [anonim]

  Buna ziua domnule Nicusor Dan

  Apreciez mult munca dvs si initiativele pentru conservarea si pastrarea spatiilor verzi si ale monumentelor bucurestene

  As aprecia mult daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea problema.

  Familia mea detine un teren in zona podului Ciurel, pe traseul viitoarei strapungeri Splai-Autostrada A1, teren achizitionat in anul 2001
  De 14 ani asteptam o decizie definitiva, fie sa se faca pasajul si sa fim expropriati, fie sa nu sa mai faca deloc si sa putem valorifica terenul

  Cum vedeti rezolvata aceasta problema complicata si ce recomadari aveti pentru oamenii nefericiti aflati in situatia mea? Ce putem face?

  va multumesc mult, imi cer scuze daca am scris cam mult

  Toate cele bune!
 • Cazul imobilelor fara autorizatie de constructie (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:57)

  Enache Ovidiu [anonim]

  Stimate Domn,
  Ati inceput o campanie frumoasa impotriva celor ce in mod abuziv au construit in mod haotic fara autorizatii imobile in diferite zone ale Bucurestiului. Din PACATE, actiunile dvs au vizat numai imobilele unde ati beneficiat si de publicitate, fara a acorda atentie situatiei din sectorul 5, unde in repetate randuri vi s-a solicitat sprijinul, de catre vecinii riveraniai acestor constructii. Mergeti pe acest drum in continuare? Nu veti avea nici o sansa la PMBucuresti fara sustinere politica devenind o marioneta. In cazul in care printr-o minune veti ajunge Primarul General al Mun. Bucuresti, cum veti proceda cu imobilele ce nu au respectat planul aritectonic si planul de urbanism ?
  Va Multumesc!
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:07)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Enache Ovidiu

   Am avut resurse pentru cam 1% din problemele care ne-au fost semnalate.

   Dumneavoastra loviti in singurul cal care trage.

   La a doua intrebare am raspuns mai sus.
 • calitatea lucrarilor realizate din bani publici (Marţi, 13 octombrie 2015, 12:57)

  andu [anonim]

  Buna ziua,

  1. Cum credeti ca ar trebuii incurajat Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a controla si eventual a face un raport privind calitatea oricarei lucrari realizata din bani publici?

  2. Pentru lucrarile de arhitectura si/sau amenajari urbane nu ar trebuii organizate concursuri de solutie?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:09)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui andu

   1. Prin lege ei participa la receptie. Trebuie extinsa la a face un raport pe calitate, dar nu si la eficienta - pret.

   2. Legea permite, nu obliga, nimeni nu o face, este parte a programului nostru.
 • "REABILITAREA TERMICA" in Sect 3 (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:00)

  Georgescu P.S.B. [anonim]

  Stimate ciitor candidat, am doua intrebari:
  1) Sunteti la curent cu programele de "Reabilitare termica" a blocurilor comuniste din sectorul 3 Buc. ?
  Lucrarile nu mai sunt gratis pentru Asociatiile de Proprietari ca pana acum. Mai precis proprietarii vor plati peste 5 ani timp de 10 ani 20....25% din lucrari.
  Pe scurt situatia e cam asa - proprietarii NU sunt informati CU NIMIC de aceste lucrari pana se trezesc cu schele pe fatade. Lucrarile sunt facute in secret numai de Primaria Sector 3 si exista mari suspiciuni de coruptie. Valorile sunt enorme, milioane de euro si deci spagile, comisionele sunt enorme. In reteaua mafiota sunt implicati si presedintii si administratorii de Asociatii, adiga spaguiti sa faca actele necesare, pe ascuns. Lucrarile sunt de foarte proasta calitate, firmele executante le fac pe ascuns (nimeni nu le stie numele, programul, proiectele) si fiind implicat si blocul in care locuiesc, am date, probe, foto, filme cum isi bat joc de lucrare si chiar fura declarand facute lucrari care nu sunt facute, punand materialele cele mai proaste.
  Peste toate astea, devizele (secrete si astea pentru 99% dintre proprietarii care vor plati!) sunt umflate cu 200....400% si astfel, un 20% reprezinta defapt 60....80% din valoarea reala. Diferenta intra in buzunarele celor de la primarie si firmelor implicate.
  Practic este incalcat grav chiar si Contractul facut intre UAT si Asociatia de Proprietari.
  Si toate astea se intampla din fonduri europene care dupa cum stiti, vin.... sau nu vin la urma, functie de respectarea unor parametrii de reabilitare termica.
  Dar va intreb, cum se poate respecta eficientizarea unui Bloc din Categoria B (energetica) pentru obtinerea unui randament mai bun cu 40% ?!?! Va spun cum procedeaza - falsifica certificatul energetic in baza caruia se decide mega-investitia (de exemplu 161 de blocuri..... va dati seama ce sume sunt in joc?!?!).
  Alt aspect - Proiectul PT in baza caruia se face lucrarea si care gresit si nu respecta legea.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:11)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Georgescu P.S.B.

   Asociatia de proprietari nu trebuie sa semneze contractul pana nu cunoaste toate detaliile proiectului.

   Semnalati la parchet si DNA toate ilegalitatile. Veti auzi curand de investigarea acestui tip de practici mafiote.
 • pipera (Marţi, 13 octombrie 2015, 13:22)

  casandra [anonim]

  Domnule Nicusor Dan,

  Imi pun mari sperante in Dvs si ma bucur ca sunteti mediatizat cum se cuvine in ultimul timp. Intrearea este daca ajungand primarul Bucurestiului, ati transforma zona Pipera de la OMV pana la gradina zoologica in sectorul 7 al Bucurestiului, pentru ca in acest fel ati transforma aceasta zona noua cu o populatie formata mai ales din fosti bucuresteni care au incercat sa evadeze din capitala sufocata, intr-o sursa de venit substantiala - majorarea impozitelor actuale ale proprietatilor noi, cele mai multe dintre ele cu piscine si dependinte importante ar putea rezolva o problema financiara a Bucurestiului. Am putea sa beneficiem de retea transport RATB nu de cea a primariei voluntari - preoraseneasca.
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:13)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui casandra

   Ati vazut mai sus propunerea noastra pentru desfiintarea sectoarelor.

   Sustin ceea ce spuneti, e o delimitare anormala.
 • Politica si Administratie (Marţi, 13 octombrie 2015, 14:28)

  Pic [anonim]

  1. Care credeti ca este procentajul pentru atributiile politice si cele administrative ale unui primar pentru Bucuresti?

  2. Care ar fi atributiile politice si care cele administrative de care se ocupa primarul general al Bucurestiului (va veti ocupa dumneavoastra - la modul general)?

  3. Fiind primar cum veti sprijini politic proiectele pe care le propuneti, avand in vedere ca nu veti fi singurul partid politic care va vota proiectele propuse pentru Bucuresti?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:14)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Pic

   Asa cum am spus mai sus, vad un mandat cu atributii administrative, cu negocieri la vedere avand sprijinul cat mai multor bucuresteni.
 • Am inteles bine , oare ? (Marţi, 13 octombrie 2015, 14:56)

  Sparafucile [utilizator]

  Ce ? Ca dl Nicusor Dan sustine amenajarea de piste pentru biciclisti pe trotuare ? Daca-i pe asa spun clar ca nu-l votez . Biciclistii , daca se grabesc - si probabil ca se grabesc - n-au decit sa circule pe CAROSABIL . Nu sa terorizeze pietonii de pe trotuar , ca la Amsterdam .
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:15)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sparafucile

   Raspunsul il va da un proiect integrat si, local, dimensiunea soselei, a trotuarelor. E loc pentru toata lumea.
 • intrebare Nicusor Dan (Marţi, 13 octombrie 2015, 15:11)

  andrei [anonim]

  De la Revolutie si pana in acest moment nu s-a luat nici o decizie in privinta terenului viran din mijlocul Bucurestiului, cel dintre Biblioteca Nationala si Nerva Traian.
  1. Exista vreo sansa ca acest teren sa se transforme in parc?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:17)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei

   In proiectul nostru din 2012 terenul era utiloizat pentru polul universitar creativ creat de-a lungul Dambovitei, in special pentru spatii universitare, beneficiind de apropierea bibliotecii.
 • Cum? (Marţi, 13 octombrie 2015, 16:39)

  Strate Laurentiu [anonim]

  Cu tot respectul din lume pentru cineva care vrea sa face ceva altfel decat s-a intamplat pana acum:

  Atata timp cat nu exista "spatele" politic, cum credeti ca veti putea realiza ceva de amploare in Bucuresti?

  In plus, lumea se plange de trafic in centrul orasului, lipsa pistelor de biciclisti si conditii aproape inumane in ceea ce priveste transportul cu transportul in comun. Singura modalitate de a convinge oamenii sa isi lase masina, nu este cum spun unii taxe in centrul orasului sau benzile de biciclisti, ci incurajarea circularii cu RATB.

  Concret, care sunt actiunile pe care le veti lua pentru a incuraja transportul in comun?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:18)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Strate Laurentiu

   Cineva mi-a spus pe Facebook
   "Eu sunt in spatele lui Nicusor Dan"
   E schimbarea unui mod de a face politica, cand cetatenii sunt cei din spate.

   La a doua intrebare am raspuns mai sus.
 • vizibilitate (Marţi, 13 octombrie 2015, 16:46)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  in mediul online sunteti foarte vizibil si cred ca majoritatea celor cu acces la internet va vor vota. cum faceti sa ajungeti si la cei care nu citesc presa online ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:19)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

   Prin voluntari si prin resursele financiare pe care sper sa le obtinem.
 • consiliul general (Marţi, 13 octombrie 2015, 17:29)

  ghilotina diplomata [anonim]

  un candidat independent cu sanse mari sa produca o bresa serioasa in structura de tip mafiot care guverneaza acum consiliul general
  aveti consilieri care sa fie alesi ..astfel incat sa fie un procent semnificativ in consiliu
  partidul nou pe care il aveti in vedere are sanse la un cel putin 15% din consiliu ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:20)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui ghilotina diplomata

   Da, o sa vedeti oameni seriosi pe toate pozitiile.

   Sa lasam cetatenii sa dea scorul in alegeri.
 • Metrou Aeroport, Zgomot (Marţi, 13 octombrie 2015, 18:42)

  ElGre [utilizator]

  Metrou Aeroport, Zgomot

  In raspunsul la “Tramvaiul 5 - linie rapida?” optati pentru prelungirea caii ferate existente pana la aeroport fata de constructia liniei de metrou catre aeroportul Otopeni/Henri Coanda – aceasta din urma fiind, desigur, o solutie scumpa pentru transportul calatorilor catre si dinspre aeroport. Acesta este un argument invocate de multe ori in discutiile pe aceasta tema. Nu s-a spus insa niciodata ca aceasta linie de metrou va deservi toate cartierele/institutiile/firmele/zonele comerciale/scolile/ aflate in aproprierea sa. Mai mult, ar fi oare lipsit de sens sa credem ca o parcare generoasa in apropierea statiei terminale Otopeni, unde poti lasa masina pentru a calatori cu metroul spre Bucuresti – ar putea contribui semnificativ la diminuarea traficului pe DN1 si in Bucuresti? Si atunci, raportat la beneficii, metroul Otopeni nu ar mai fi asa de scump? Ar fi grozav daca ar exista un studiu serios in aceste sens, iar de nu, s-ar putea face?

  Zgomot. Ne-am obisnuit (aproape) cu zgomotul excesiv (avem si harti de zgomot…), permanent, generator de stres, agresivitate, afectiuni cardio-vasculare etc. Cauza principala: traficul din timpul zilei (viteza excesiva, pornire “in tromba” de la stop), masinile/ motoarele “tunate” si ambalate si/sau curse (si zi si noapte) si desigur senzatia (reala) de impunitate - caci “organele” lipsesc cu desavarsire. Oare exista o solutie nici prea scumpa-nici prea greu de implementat care sa mai rareasca multii decibeli?


  Cum comentati cele de mai sus ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:24)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui ElGre

   Sunt de acord cu studiul.

   Si in varianta cu linia de tren pana la Gara de Nord parcarea generoasa la Otopeni s-ar impune.

   Este o chestiune de competenta politiei, care o exercita total ineficient. Nu a existat nici presiune publica din partea autoriotatilor locale nici sprijin al politiei locale.
 • Protectia Animalelor (Marţi, 13 octombrie 2015, 21:50)

  Tudor74 [anonim]

  Cum veti gestiona problema animalelor fara stapan Dl Nicusor Dan ?
  Veti renunta la:
  - externalizarea unor firme private care nu au nici in clin si nici in maneca de a face cu protectia animalelor ca in prezent?
  - omorarea animalelor sanatoase cu lopata sau cu injectie cu clor ca in prezent (in acte apar injectiile prevazute de lege dar banii aia ajung in buzunarele hingherilor)?

  Asteptam de la Dvs ca:
  - gestionarea animalelor fara stapan sa fie facuta de organizatii de protectia animalelor cu suportul primariei, organizatii cunoscute si cu experienta de ani de zile, ca Vier Photen, A doua sansa, Kola Kariola ... nu vrem organizatii aparute ieri care sunt de fapt tot niste hingheri pusi pe furat bani de la primarie ca in prezent
  - reducerea numarului de animale fara stapan prin sterilizare cu suportul primariei, pretul sterilizarii pt multi este prohibitiv
  - incurajarea adoptiilor, programul de la 10-14 ca in prezent nu e o solutie, ba dimpotriva descurajeaza asta.
  - continuarea microciparii si a evidentei a animalelor cu stapan
  - pedepsirea abandonului
  - pedepsirea ASPRA a oricarei act de violenta asupra animalelor
  - Anularea OG care permite omorarea animalelor. Acest act normativ este deja suspendat de Curtea de Apel Bucuresti si Brasov deoarece normele de aplicare incalca legi existente.
  - deschiderea si/sau ajutarea DNA in finalizarea anchetelor deschise impotriva ASPA, Oprescu, Bancescu si Treroiu, indivizi care au furat milioane de euro omorand animale, indivizi ai caror hingheri au lovit cu crosele femei si batrani care au incercat sa ii opreasca sa le ridice cainii cu stapan, indivizi care din Iunie 2014 au operat ilegal, au omorat animale si au facturat catre primarie sume de bani uriase desi activitatea lor era suspendata de Curtea de Apel.
  - Anchetarea si Politie Locale, a Politiei Romane si a Jandarmeriei care au aparat hingherii care operau ilegal,
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:25)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tudor74

   De acord.
 • Protectia Animalelor (Marţi, 13 octombrie 2015, 22:01)

  Tudor74 [anonim]

  Intrebarile mele Dl Nicusor Dan sunt legate de protectia animalelor:
  1. Veti fi primul primar in istoria Bucurestiului care va gestiona problema cainilor fara stapan fara a ii omora?
  2. Veti oferi suportul Dvs catre DNA in finalizarea anchetei asupra ASPA care a furat milioane de euro din bani publici si care a capturat si omorat caini desi normele de aplicare a legii au fost suspendate in Iunie 2014 de catre curtea de apel Bucuresti ?
  • r (Miercuri, 14 octombrie 2015, 2:27)

   Nicusor Dan [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tudor74

   Sunt pentru solutia civilizata, si mai ieftina, la problema cainilor fara stapan.

   Da.
 • Parcari&Piste biciclete (Miercuri, 14 octombrie 2015, 9:59)

  LiviuM [anonim]

  Buna ziua dle Nicusor. Imi permiteti sa adaug cateva randuri referitoare la lipsa parcarilor si a pistelor de biciclete:

  Se poate conditiona inmatricularea unui vehicol de posesia unui loc de parcare?
  Sau, instalarea unei Bu-vignete, care sa vina gratis cu locul de parcare?

  Scandalul semafoarelor inteligente care nu merg de 4 luni, reprezinta un exemplu de incompetenta criminala. Acest sistem ofera nu numai semaforizare, dar si sistem de supraveghere video in toate intersectiile majore din Bucuresti. Din cate am inteles, parte de supravegherea nu este utilizata

  Cum se poate ca un sistem scump si cu atatea facilitati sa nu fie folosit la capacitatea maxima?
  DV-oastra ignorati un aspect al traficului curent: Este salbatic!
  Mii de masini merg ilegal pe liniile de tramvai, nefacand decat sa incurce traficul.
  Un sistem de amendare pe baza probei video este posibil?

  Biciclete: .. rezolvati problema cu masinile, si bicicletele vor deveni imediat alternativa.
 • Solicitare opinie Metrorex vs contracte de public (Miercuri, 14 octombrie 2015, 11:39)

  Popescu [anonim]

  Buna ziua,
  In functie de timpul dvs disponibil, as dori sa aflu opinia dvs fata de :
  1.Activitatea Metrorex si abordarea managementului acestuia fata de modul de derulare a contractelor de publicitate incheiate - Acestea ar fi o sursa de venituri pentru bugetul necesar construirii magistralei catre Aeroportul Otopeni. Care este opinia dvs despre necesitatea acestei noi magistrale si cum vedeti implementarea acestui proiect?
  2. Care este opinia dvs fata de aplicarea prevederilor Legii 185 de autorizare si amplasare a mijloacelor publicitare in Bucuresti si intocmirea noului Regulament de Publicitate in Bucuresti?
  Cu stima ,
 • apele pluviale (Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:38)

  Carmen [anonim]

  Stiu ca este o intrebare incomoda pentru multi dar va rog sa-mi raspundeti -
  DE CE PLATESC BUCURESTENII APA CE CADE PE GAZON ,IN GRADINI ,LiVEZI ...(apele pluviale ) si nu numai pe zonele betonate asa cum se plateste intro tara civilizata ?
 • PUZ PUD (Joi, 15 octombrie 2015, 13:57)

  Cristina [anonim]

  Ati scris intr-un raspuns mai sus ca nu veti mai promova PUD-uri si PUZ-uri cu derogari, asta inseamna ca se va lucra doar pe baza PUG-ului. PUG care nu e refacut si este datat din 2000 si pe planurile de cadastru vechi de prin 1991,NU? Din 2000 pana acum s-au modificat multe - atat in dezvoltarea orasului cat si in ceea ce priveste cerintele de calitate, normativele, tehnologie, etc. Deci cum facem, ramanem la P+2 =10m la cornisa maxim?? (unde la un calcul simplu de 3,15m nivelul X3 = 9,45 m+ 0,45m straturi peste ultimul nivel +macar un soclu de 0,45....se cam depaseste) . Deci cum facem cu legislatia invechita? Inghetam orice investitie pana o rezolvam ? Adica nenorocim toti investitorii, proiectantii, arhitectii, constructorii??? Sau?
 • erata (Sâmbătă, 17 octombrie 2015, 2:00)

  dan patzelt [anonim]

  site-ul corect este www.uniuneasalvatibucurestiul.ro

  in raspuns lipseste un caracter
 • Bucuresti (Duminică, 27 decembrie 2015, 16:44)

  DanS [anonim]

  Este util ca Bucurestiul sa fie extins pana la centura CF si Auto existenta ?

  Este util ca linia CF de centura sa fie conectata cu actualele terminatii ale metroului ?
 • Bucuresti (Duminică, 27 decembrie 2015, 16:49)

  DanS [anonim]

  Este util ca linia CF si structura CF a garii Bucuresti Est sa fie subterana iar la suprafata sa se realizeze o interconectare a soselei de centura cu bulevardul Ferdinand I ?

  Este utila o autostrada subterana care sa uneasca autostrada A1 cu A2 si care sa aiba intrari / iesiri in diferite puncte pe parcursul sau ?
 • Bucuresti (Duminică, 27 decembrie 2015, 16:59)

  DanS [anonim]

  Credeti ca linia CF de centura ar fi util sa fie preponderent subterana ?

  Credeti ca Gara de Nord ar fi util sa fie legata prin linie CF subterana de Gara de Est si linia CF directa catre Giurgiu (Gara Progresu) ?
 • Bucuresti (Duminică, 27 decembrie 2015, 17:15)

  DanS [anonim]

  Credeti ca ar fi utila inventarierea constructiilor (propietatilor) comparativ cu declaratiile de impunere de la FISC ?

  Credeti ca finalizarea rapida a cadastrului terenurilor si a constructiilor, eventual cu implicarea autoritatilor statului si cu plata in rate, ar aduce beneficii de ordin administrativ si financiar pentru statul Roman ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by