Deputatul independent Romeo Radulescu a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca este surprins de dublul limbaj al PNL care la nivel national se declara ca luptator anticoruptie, insa la Valcea sustine pentru a candida la primaria Ramnicului pe Mircea Gutau, 'un personaj politic dovedit corupt de instantele de judecata', scrie Agerpres.

"Sondajul de opinie efectuat de PNL in ultima luna este unul mincinos, eu nu cred ca ramnicenii crediteaza cu prima sansa pentru a reveni in fruntea primariei un 'condamnat penal pentru coruptie'. In aceste circumstante, de ce nu Vasile Gorun, care a fost popular la un moment dat in mediul sau, dar care a fost un infractor, ar putea candida pentru functia de primar. E jignitor sa spui ca ramnicenii cred ca un infractor poate pune orasul pe picioare. Refuz sa cred ca un personaj cu doua condamnari e demn de increderea ramnicenilor, asa cum afirma cei din PNL", a afirma parlamentarul valcean.

Potrivit sondajului de opinie comandat de PNL si prezentat vineri de catre liberali, Radulescu este creditat cu a doua sansa la primaria Ramnicului dupa alt fost edil democrat-liberal, Mircia Gutau, cel care in anul 2010 a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii PNL Valcea au anuntat oficial ca isi asuma candidatura lui Mircia Gutau la functia de primar al Ramnicului.

Pe 12 iunie 2014, Curtea de Apel Craiova a hotarat condamnarea lui Gutau Mircia, fost primar al municipiului Ramnicu Valcea, la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei, cat si pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a fi primar, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata.

Sentinta este definitiva. Acesta a fost trimis in judecata de catre DNA la data de 11 februarie 2009.

In noiembrie 2014, Mircia Gutau a castigat procesul cu DNA si va putea candida la o functie publica dupa data de 24 martie 2015, cand ii expira interdictia. Tribunalul Turnu Severin a respins, pe 7 noiembrie, contestatia procurorilor DNA, care au contestat masura complementara de interdictie de a ocupa o functie publica in cazul lui Gutau, considerand ca, dupa contopirea pedepselor fostului primar, aceasta este mult prea scurta.

Procurorii anticoruptie solicitasera instantei marirea perioadei de interdictie, pentru a-l impiedica pe Mircia Gutau sa candideze la alegerile locale din 2016.