Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor si posibil candidat pentru functia de presedinte executiv al PSD, a declarat la RFI ca PSD trebuie sa redevina partid de stanga, pentru ca "am avut cateodata abordari care n-au avut legatura cu stanga, am avut cateodata intentia de a ne inchide intr-o social-democratie mai pe centru, lasand spatii mari in partea stanga a electoratului".

Reamintim ca premierul Victor Ponta, presedinte al PSD pana in aceasta vara, a vorbit constant despre pozitionarea PSD spre centru, importand doctrina impusa de Tony Blair Partidului Laburist din Marea Britanie.

In replica la pozitionarea ceruta de Victor Ponta, care a vrut sa aduca PSD mai aproape de mediul de business, Zgonea a spus ca PSD are nevoie de o clarificare doctrinara: "In anumite momente ale societatii, ale dezvoltarii noastre ca partid social-democrat, anumite elemente doctrinare nu au fost clarificate si aici presedintele partidului va avea o dezbatere clara in Congres si va transmite un mesaj clar cu privire la linia doctrinara a Partidului Social Democrat", a spus Zgonea la RFI.

Si Liviu Dragnea, candidat unic la sefia PSD, a anuntat ca vrea sa repozitioneze partidul pe o doctrina clasica de stanga. Dragnea a anuntat public ca isi doreste sa faca echipa cu Zgonea la conducerea PSD.

Valeriu Zgonea nu vrea sefia PSD

Intrebat daca l-ar interesa pe viitor functia de presedinte al PSD sau cea de premier, Valeriu Zgonea a raspuns: "Nu, nu, nu, sub nici o forma, nu! Fac o echipa foarte buna cu Liviu Dragnea, am facut echipa foarte buna si cu Victor Ponta, sunt un om de partid si raman un om de partid. Nu am aceasta atitudine veleitara si in acest moment ma concentrez pe consolidarea PSD, pentru ca se schimba sistemul electoral, exista o schimbare de mentalitate si ai nevoie de o noua cultura politica".

Citeste tot articolul pe RFI.ro